Cum reduci stresul copilului din timpul sarbatorilor?

/ / Modificat: 2012-01-09
Cum reduci stresul copilului din timpul sarbatorilor?

Sarbatorile de iarna sunt considerate perioade minunate si distractive pentru copilul tau, dar se pot dovedi si o sursa de stres care-si pune amprenta in starea si sanatatea lui. Acum, ca agitatia sarbatorilor a trecut, este indicat sa il ajuti pe copil sa se relaxeze mai mult si sa scape de stres, inainte de a incepe scoala. Iata cateva metode utile de a reduce stresul!

Fa-l sa zambeasca!


Activitatile care-i provoaca avalanse de zambete sunt de bun augur pentru dispozitia emotionala copilului. Atunci cand rade, creierul secreta serotonina si endorfina, considerate hormoni ai fericirii si determina organismul sa se relaxeze.

Asa ca pune la cale o serie de activitati amuzante care stii ca il fac pe micut sa rada si sa se simta bine!

Iesiti la aer!


Evita sa tii copilul in casa in aceasta perioada. Sedentarismul incurajat de linistea, televizorul si canapeaua din casa accentueaza si mai mult starea letargica post-sarbatori a micutului.

O gura de aer ajuta copilul sa se binedispuna, sa faca putina miscare si sa reduca la minimum nivelul de stres. Mergeti in plimbari, drumetii sau chiar intr-o mini-excursie la munte, unde aerul curat si rece ii va prii de minune.


Foto: taniakayoriginalart.files.wordpress.com

Invata-l exercitii de relaxare!


Exercitiile de respiratie sunt extrem de utile in reducerea nivelului de stres si relaxarea organismului si pot fi invatate de orice copil. Incurajeaza-l sa faca zilnic astfel de exercitii pentru a se calma cand este nervos sau agitat si pentru a se relaxa mai usor.

Ajuta copilul sa creasca avand o atitudine pozitiva si optimista. Mantrele sau frazele emotionale pot fi de ajutor in acest sens!

Fa loc pentru joaca in program!


Cat de curand va incepe scoala si nu va mai avea asa de mult timp liber pentru joaca. Ajuta-l sa profite de timpul ramas prin jocuri diverse, care nu numai ca il ajuta sa gandeasca si sa se dezvolte, dar se dovedesc si o metoda eficienta de relaxare.

Incurajeaza-l sa aleaga jocuri usoare, fara strategii complicate, care il pot obosi sau irita mai rau. Desenatul, modelatul figurinelor din plastilina, lego-urile, papusile pot fi idei de joaca eficiente in acest sens.

Incurajeaza-l sa doarma suficient!


Lipsa somnului sau un somn agitat este o sursa suplimentara de stres pentru cel mic. Este esential ca in cazul in care rutina de somn a copilului a suferit modificari de sarbatori, sa incerci sa revii la programul normal si sa ii creezi toate conditiile pentru un somn de calitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare copii Stres copii Joaca copii Distractie copii Somn copii

Articole recomandate

Citeste si despre