Cadouri de Craciun pentru mamici si gravidute

/ / Modificat: 2011-12-20
Cadouri de Craciun pentru mamici si gravidute

Mos Craciun aduce fiecaruia dintre noi darurile pe care ni le dorim cel mai mult la sfarsit de an, in cazul in care am fost cuminti si meritam acest privilegiu. Iar cum este foarte probabil ca tu sa fii una dintre reprezentantele batranelului cu barba alba, iti revine misiunea dificila de a intui care sunt dorintele ascunse ale celor dragi. Iata cateva idei de cadouri de Craciun pentru proaspete mamici si gravidute.

Sarcina si primul an dupa nastere sunt perioade frumoase si dificile deopotriva, de aceea ar fi de preferat sa tratezi cu delicatete alegerea cadoului pentru o viitoare sau proaspata mamica. Incearca sa eviti obiectele cu semnificatii ascunse, care sa lezeze in vreun fel orgoliul sensibilei destinatare.

Cadouri nerecomandate

Inainte de toate, este foarte important sa stii care sunt directiile nepotrivite spre care sa te orientezi, pentru a exclude din start probabilitatea sa faci o gafa.

  • dulciuri: surprizele dulci precum bomboanele (oricat de sofisticate), torturile, prajiturile si cozonacii specifici sezonului de iarna vor fi ca un fruct interzis atat pentru gravida, cat si pentru noua mamica dornica sa scape de kilogramele in plus;
  • lenjerie intima si alte obiecte personale: nu ii cunosti masura corecta si o poti jigni; pompa de muls sanii nu face decat sa ii aminteasca de anumite neplaceri, de pilda;
  • lotiuni, creme si seruri speciale pentru problemele estetice si de sanatate: va concluziona ca are mare nevoie de tratament.

cadouri_gravide

 Foto: thepregnancyzone.com

Cadouri recomandate

Sensibilitatea emotionala este la cote maxime in perioada sarcinii si imediat dupa nastere, de aceea cadourile cu insemnatate spirituala si simbolica sunt cele care au cea mai mare sansa de reusita. Desigur, nu trebuie sa neglijezi nici de aspectul practic al achizitiei, mai ales daca mamica este mai degraba concentrata pe lucruri utile.

Un medalion cu poza bebelusului


Ce poate fi mai frumos pentru o mamica decat sa vada chipul bebelusului ei imprimat pe o bijuterie? Cauta un medalion in stil vintage, de forma rotunda si dimensiuni mai mari, unde sa poata fi imprimata fotografia la un centru specializat in acest tip de servicii.



medalion_cu_poza_bebelusului

Foto: meredith.com
 

Un album al bebelusului


Toate librariile au acum in stoc albume colorate pentru pastrarea amintirilor din primul an de viata al bebelusului, la un pret accesibil. Cartea contine rubrici speciale pentru detaliile personale ale copilului si ale familiei sale, spatii pentru fotografii si impresii, precum si sectiuni care sa cuprinda datele memorabile: prima baita, primul dintisor, prima vacanta etc.

albumul_bebelusului

Foto: tamada.ro

O stampila cu datele personale


Magazinele de profil iti pun la dispozitie stampile speciale pentru cadouri, personalizate cu initialele dorite. Poti comanda o astfel de surpriza inedita cu numele destinatarilor, data nasterii si alte informatii de acest tip. Mamica va avea o semnatura inedita, pe care sa o imprime pe invitatiile la botez si la petreceri.

stampila_personalizata

Foto: meredith.com
 

Rama digitala sub forma de breloc

Cum orice mamica vrea sa arate tuturor fotografii cu ingerasul ei, va adora cea mai noua inventie tehnologica de pe piata: un breloc cu functie de rama digitala, pe care sa ruleze fotografiile de familie. Un astfel de dispozitiv poate stoca pana la 60 de poze, iar bateria reincarcabila rezista pana la 3 ore de utilizare intensa. Pregateste un colaj cu protagonistii si vei fi cel mai bun Mos Craciun de anul acesta.



rama_digitala_sub_forma_de_breloc

Un incarcator de urgenta pentru telefonul mobil


In ultima parte a sarcinii, ideea ca travaliul se va declansa atunci cand nimeni nu se afla prin preajma pentru a da o mana de ajutor, iar telefonul mobil ramane brusc fara baterie, inspaimanta majoritatea gravidelor. Scapa graviduta de aceasta grija suplimentara si ofera-i un incarcator fara fir pentru telefon, care va furniza energia necesara daca o priza nu este accesibila.



incarcator_de_urgenta_pentru_telefonul_mobil

O invitatie la spa


Stiai ca centrele spa au pachete special concepute pentru femeile insarcinate? Unele tratamente sunt chiar extrem de utile in preintampinarea unor disconforturi frecvente: masajul prenatal, masajul facial, exfolierea si drenajul limfatic sunt doar cateva terapii divine pentru orice graviduta. Ofera-i cadou o sedinta de acest tip si iti va multumi vesnic.

Proaspetele mamici au si ele destule motive de a ravni dupa un strop de relaxare, mai ales acum cand se odihnesc putin, iar trupul lor se reface dupa nastere. Impachetarile speciale pentru vergeturi, hidratare si redobandirea supletei corporale o vor ajuta sa-si recapete increderea in sine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre