Cadouri de Craciun pe care sa NU le iei copilului tau

/ / Modificat: 2011-12-21
Cadouri de Craciun pe care sa NU le iei copilului tau

In goana dupa cadouri care are loc zilele acestea, s-ar putea sa te "impiedici" si de cateva lucruri care nu sunt tocmai recomandate copiilor. Nu cumpara orice jucarie sau cadou doar pentru ca esti in criza de timp! Gandeste bine cadourile de Craciun pentru micutul tau si ai grija sa nu ii dauneze nici fizic si nici emotional. Iata cateva idei de cadouri pe care este mai bine sa le eviti!

Portavoce, instrumente muzicale sau Player-e de muzica

Atentie la jucariile foarte galagioase pe care ai putea fi tentata sa i le iei. Unele dintre ele ii pot dauna chiar sanatatii.

Mp3Player-ele, Mp4player-ele si alte electronice de ascultat muzica se pot dovedi mult prea periculoase pentru auz. Cumpara-i doar aparatura de ascultat muzica adaptata varstei lui, care are setate anumite reguli de protectie a auzului, in special in privinta volumului. Nu ii face cadouri produse pe care le pot folosi si adultii.

Daca produsele de ascultat muzica nu ti se mai par o idee buna, ai putea fi tentata sa ii iei alte dispozitive cu ajutorul carora sa faca "galagie". Atentie la seturile de instrumente muzicale sau portavoci, deoarece trebuie sa fii dispusa sa asculti, cel mai probabil zilnic, concertele lui. Ar putea fi destul de suparatoare si stresante pentru tine.

Papusi sexy, care danseaza la bara etc.

Fetita ta va fi expusa destul de mult in viitor unor tendinte actuale mai putin dorite - acelea de a deveni model ca x sau y, de a incerca hainute sexy, de a testa fardurile si tocurile la varste mici, de a merge in cluburi etc. , si nu este nevoie sa accentuezi si tu acest curent distructiv.

Evita sa ii cumperi micutei tale papusi care intruchipeaza dansatoare la bara, manechine si alte tipuri de femei foarte sexy.

Pistoale, mitraliere, jocuri video violente

E suficienta agresivitatea sau violenta la care este martor in timpul stirilor tv, emisiunilor, filmelor si chiar al unor tipuri de desene animate. De ce sa ii incurajezi agresivitatea sau sa ii dai senzatia ca violenta, prin intermediul jocurilor video, mitralierelor, pistoalelor de jucarie, este benefica si de dorit in viata lui, cand poti sa eviti acest lucru? Opteaza pentru jucarii educative, creative, care sa il ajute in dezvoltare si nu care sa-i incurajeze pornirile agresive.

Trambuline, masinute cu motor, leagane

Gandeste-te bine inainte sa cumperi jucarii pretentioase, dar care se pot dovedi periculoase pentru micut. Trambulinele sunt o sursa de miscare fizica si distractie, dar daca nu sunt folosite cum trebuie sau copilul scapa o secunda de sub supravhegherea ta, pot avea loc o multime de accidente neplacute.

Nici masinutele cu motor care-i permit micutului sa sofeze sau leaganele ori alte dispozitive de mari dimensiuni, care-l pot rani cu usurinta, nu sunt de dorit in preajma lui, mai ales daca nu are o varsta adecvata.

Jucarii de mici dimensiuni sau care seamana cu alimente

In cazul in care cumperi cadou unui copil mic, de pana in 4-5 anisori, este indicat sa eviti jucariile de mici dimensiuni sau cele pe care le poate confunda cu alimentele, deoarece exista un risc crescut de inec.

Jucariile care se dezasambleaza in bucatele foarte mici (puzzle, lego etc.) sau margelutele, bratarile ori alte accesorii pentru fetite care contin bilute si accesorii micute sunt un pericol real pentru sanatatea copilului.

Intotdeauna fii atenta la varsta pentru care e recomandat cadoul pe care-l alegi!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun copii Cadouri copii Craciun copii Jucarii copii Siguranta copii

Articole recomandate

Citeste si despre