Tocuri comode si tocuri mereu la moda

/ / Modificat: 2017-02-28
Tocuri comode si tocuri mereu la moda

Tocurile definesc cel mai bine feminitatea si reprezinta o metoda de exprimare a personalitatii unei femei. In ciuda recomandarilor medicilor, care pun interdictie pe tocurile mai mari de 5 cm, exista modele de pantofi cu toc mai inalt de atat care nu pot lipsi din garderoba ta. Sunt acele tocuri, mereu la moda, care te fac sa plutesti in tinuta aleasa, oferindu-ti o stare de bine.  

Tipuri de tocuri

Tocurile comode pot fi la moda, insa stim prea bine ca exista acei pantofi foarte inalti mereu in tendinte, care, oricat de incomozi ar fi, nu lipsesc din dressingul tau. Exista tocuri inalte, joase, subtiri sau groase ori incaltaminte tip wedges, care te inalta prin talpa ei ortopedica, creand doar iluzia unui toc, dar aducand toate avantajele pe care incaltarile inalte le atrag asupra aspectului tau fizic.

Stiletto

Tocurile cui, tip stiletto, apartin adesea pantofilor, iar inaltimea lor incepe undeva de la 5 cm si se termina acolo unde imaginatia designerilor spune "stop". In ciuda faptului ca 12 cm ar fi limita pana la care poti urca in ceea ce priveste inaltimea tocurilor, exista pantofi si cu tocuri de 25 de cm, pentru femeile cu experienta in purtarea unor astfel de incaltari.  

stiletto

Toc gros

Tocurile groase, opuse celor stiletto, au fost create de designeri pentru femeile care nu sunt familiarizate cu incaltarile inalte, dar care vor sa-si exprime feminitatea pe astfel de accesorii la moda. Au fost integrate cu succes in mai multe modele de incaltaminte - de la pantofi, pana la botine, cizme si chiar saboti de vara si sunt unele dintre cele mai purtate tipuri de tocuri.  

Wedges

Wedges sunt pantofii cu talpa ortopedica care creeaza iluzia unui toc, dar care "amortizeaza" disconfortul creat de tocuri. Desi sunt cunoscuti si sub numele de platforme, designerii sustin ca difera de acestea, care sunt formate din toc si talpa usor mai inalta. 

sandale-wedges

Cand si unde porti tocurile?

Fiecare model si inaltime de toc are propriul dress code sau eticheta de purtare. Niciodata nu o sa porti purta tocul wedges la un eveniment de seara ori tocul gros la un cocktail, acolo unde stiletto se impune in completarea tinutelor.

Stiletto sau tocul subtire se poarta, asadar, in tinutele de seara sau de ceremonie, fiind modele de incaltari foarte elegante. Insa de curand, acestea au inceput sa patrunda, treptat, si in tinutele sic de zi.

Pantofii wedges, la fel ca si tocurile groase, se vor purta intotdeauna in tinute casual, indiferent de sezon. Vara pot fi purtate sub forma de sandale, saboti sau peep toes (pantofi decupati).

Primavara si toamna este indicat sa te orientezi spre botine sau pantofi inchisi in fata, cu toc gros sau wedges, iar iarna, spre cizme cu astfel de pltaforme.

Cum alegi tocurile in functie de silueta si inaltime?

Tocuri pentru minione (scunde) si pentru femei inalte

Daca esti miniona, atunci tocurile inalte sunt prietenele tale, insa nu trebuie ca inaltimea lor sa fie exagerata, intrucat se va crea o disproportie sau dezechilibru in aspectul total al corpului. Chiar daca ai vrea sa porti tocuri de peste 25 de cm pentru a parea mai inalta, limiteaza-te la cele de maximum 12-15 cm, care sunt considerate cele mai "purtabile", comode si proportionale cu inaltimea ta.

Desi multe femei inalte evita sa poarte tocuri, dintr-un motiv lesne de inteles, stilistii sustin ca acestea trebuie sa faca parte din garderoba lor. In cazul femeilor inalte, atentia trebuie acordata inaltimii tocurilor, care nu trebuie sa depaseasca 5-7 cm, pentru ca aspectul oferit de acestea sa nu cada in derizoriu.

Tocuri pentru femei cu picioare scurte si glezne groase

Daca ai picioarele scurte, incearca sa porti pantofi wedges, intrucat alungesc piciorul. Evita culorile tari, care atrag atentia si scot in evidenta lungimea piciorului. Opteaza pentru nuante pastelate, nude etc.

Pentru femeile cu glezne groase, tocul mediu este cel mai potrivit. Acestea trebuie sa mearga pe aceeasi linie cromatica precum cele cu picioare scurte.

Stiletto scot si mai mult in evidenta gleznele proeminente, iar tocul gros le face sa para butucanoase, de aceea, este indicata calea de mijloc - modele pumps sau platforme, cu talpa si toc usor mai groase.  

Tocuri pentru femei cu picioare lungi si glezne subtiri

Femeile cu picioare lungi si subtiri trebuie sa respecte cateva reguli in privinta incaltamintei cu toc. Este indicat sa evite incaltarile butucanoase, cu toc gros, care creeaza un dezechilibru in aspectul total al unei tinute si sa opteze pentru incaltari cu toc mediu sau mic, dar cu bretele care se leaga pe glezna, pentru a mai atenua usor din lungimea picioarelor.

Modele de incaltari cu toc mereu la moda

Pantofi

stiletto-femei

Tocurile tip stiletto au fost, sunt si vor ramane mereu in tendinte, in orice sezon, intrucat sunt alegerea perfecta si sigura pentru evenimente somptuoase sau de cocktail. Modelul clasic de pantof, cu toc subtire, fara talpa si usor ascutit in fata ramane o prezenta mereu la moda si o alegere sic pentru orice femeie care vrea sa fie o prezenta ravasitoare la o iesire de seara.

Botine

Botinele au fost create de designeri din nevoia de a acoperi piciorul in anotimpul rece, pastrand totodata accentul de feminitate si eleganta pe care trebuie sa le aiba incaltamintea pentru femei. In timp, botinele au ajuns sa devina o prezenta constanta in moda din toate sezoanele, inclusiv vara, in variante peep toes, din materiale lejere si confortabile.

Wedges

Nici tocurile tip wedges nu par sa iasa din tendinte mai deloc. In fiecare sezon, designerii inventeaza modele noi, de la pantofi la sandale, cizme sau botine cu talpa groasa, in cele mai ingenioase perechi de incaltari. Reprezinta unele dintre incaltarile cele mai agreate de mamici, intrucat sunt confortabile, dar feminine si... mereu la moda!

Sandale

sandale

Si sandalele cu toc sunt perechi de incaltari care nu par sa "moara" prea curand in moda. Reprezinta o alternativa la pantofii cu toc, inchisi sau decupati, in sezonul de vara, in special in tinutele de seara. Daca optezi pentru modele cu toc gros, le poti asorta si tinutelor casual, de zi.

Tu porti tocuri de obicei sau doar la ocazii? Ce fel de pantofi cu toc sunt pe placul tau si ce trucuri ne poti oferi pentru a ne simti mai bine pe ele si a le purta cu mai multa lejeritate? Spune-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pantofi femei Incaltaminte femei Moda femei

Articole recomandate

Citeste si despre