Pentru copilul tau, tu esti cea mai buna mama din lume

/ / Modificat: 2017-03-06
Pentru copilul tau, tu esti cea mai buna mama din lume

Chiar daca iti vine greu sa crezi, pentru copilul tau, tu este cea mai buna mama din lume. Multe mame nu au incredere in calitatile lor materne si cred ca s-ar putea descurca mult mai bine, mai ales cand copiii lor traverseaza perioade mai bizare si nu reusesc sa comunice eficient.

mama-bebelus-dragoste

Ce nu stiu ele este ca desi nu le arata direct, copilul lor le adora asa cum sunt si cred ca nu exista o alta mama mai buna in toata lumea.

Semne ca micutul tau te iubeste

Ca sa te convingi, citeste mai jos cateva semne care iti confirma faptul ca micutul tau te iubeste:

1. Atunci cand nou-nascutul se uita in ochii tai, el incearca de fapt sa iti memoreze fata. Nu intelege mare lucru despre lumea din jurul lui, dar stie ca tu esti importanta.

2. Bebelusul tau se gandeste la tine chiar si atunci cand nu esti prin preajma. Intre 8 si 12 luni va incepe sa se incrunte si sa se uite in jur dupa tine atunci cand nu esti in camera si sa zambeasca atunci cand te vede.

3. Copilul tau va avea schimbari bruste de comportament, in care va incepe sa tipe si sa se agite. Facand "crize" nu inseamna ca nu te mai iubeste. Nu ar fi atat de ranit si suparat daca nu ar avea atat de multa incredere in tine.

4. Copilul tau va alerga la tine pentru a-l linisti atunci cand se raneste sau se simte trist. Copiii mici nu inteleg cu adevarat sensul cuvintelor "Te iubesc" dar actiunile lor exprima mai bine ceea ce simt decat cuvintele.

5. Copilul prescolar iti va aduce o floare culeasa din gradina, o plansa cu o inima pictata cu degetele, o piatra care sclipeste sau alte mici nimicuri ca sa iti arate ca tine la tine.

6. Prescolarul va dori sa il aprobi. Va incepe sa fie mai cooperant prin casa si va cauta ocazii prin care sa te impresioneze. "Uite ce am facut!" va fi o fraza pe care o vei auzi des prin casa.

7. Copilul care a inceput sa mearga la scoala iti va impartasi secrete, ca prima data cand se va indragosti sau cel mai jenant moment care i s-a intamplat. Tu vei fi confidentul lui, chiar daca ii va fi rusine sa te imbratiseze in public.

8. Adolescentii trec printr-o perioada ciudata in care s-ar putea sa va certati mai mult decat sa va intelegeti bine. Nu pune la suflet, sunt hormonii care vorbesc in aceasta perioada!

9. Copilul – adult. Tot copilul tau este si tot vei simti nevoia sa il protejezi si sa te implici in viata lui, desi el va dori independenta.

10. Copilul care are copil. Atunci cand copilul tau va avea un copil al lui, veti ajunge sa va intelegeti perfect si ciclul se va relua!

Cum ii arati tu copilului ca il iubesti

Pentru toate semnele pe care copilul tau ti le da pentru a-ti arata cat tine la tine, recompenseaza-l si tu cu dovezi de iubire in fiecare zi:

1. Organizati saptamanal o zi de vazut filme doar voi doi, cu mult popcorn la indemana. Alegerea filmului ii apartine lui!

2. Pupati-va cu nasul ca eschimosii sau fa-i fluturasi pe burtica.

3. Gaseste ceva care iti place din modul in care arata copilul tau si complimenteaza-l pentru asta.

4. Gaseste ceva care iti place la muzica pe care o asculta copilul tau si complimenteaza-l pentru asta.

5. Trece-ti mainile prin parul lui.

6. Cititi carti despre dragostea care leaga membrii familiei.

7. Trimite-i biletele incurajatoare odata cu pachetelul de la scoala.

8. Gatiti ceva impreuna.

9. Vorbiti in masina in drum spre scoala in loc sa ascultati radio.

10. Fa-i din cand in cand un masaj.

11. Faceti plimbari lungi impreuna.

12. Gasiti un joc pe calculator pe care sa il jucati impreuna.

13. Faceti un puzzle impreuna.

14. Folositi litere magnet pentru a lasa mesaje haioase pe frigider.

15. Aloca timp in fiecare zi pentru a vorbi cu copilul tau despre cum a fost ziua, ce a facut la scoala etc.

16. Gasiti un joc de societate care va place si organizati turnee.

17. Gasiti un cuvant sau un gest care sa fie codul vostru secret.

18. Ia-l pe copilul tau la un pranz in oras din cand in cand, doar voi doi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre