Traditii de Ziua Copilului pe care sa le incepi acum

/ / Modificat: 2014-05-21
Traditii de Ziua Copilului pe care sa le incepi acum

Traditiile de Ziua Copilului nu sunt batute in cuie si pot fi adaptate si personalizate in functie de fiecare familie in parte. Puteti sa inventati si sa dati nastere multor obiceiuri proprii pe care sa le faceti impreuna cu prichindelul, anual, de 1 Iunie, insa exista cateva traditii care merita incepute cu cateva zile inainte de marele eveniment!

Camera decorata cu baloane

Daca vrei sa initiezi o noua traditie pentru a sarbatori Ziua Copilului, incearca sa ii organizezi o surpriza copilului si sa-i umpli camera cu cat mai multe baloane, inainte cu cateva zile de 1 Iunie. Ofera un aer de sarbatoare si fast si ajuta micutul sa intre in atmosfera de sarbatoare care i se pregateste.

Realizarea si ridicarea unui zmeu

Faceti un obicei din a crea manual cate un zmeu in fiecare an, pe care sa-l ridicati impreuna, in data de 1 Iunie. Este o traditie simpatica si foarte interesanta, din care copilul isi dezvolta indemanarea si abilitatile motrice, dar descopera si una dintre cele mai frumoase activitati ale copilariei: ridicarea unui zmeu.

O prajiturica speciala pe zi

Inainte cu o saptamana de Ziua Copilului, dati startul unei traditii delicios de dulci.

Creati un meniu special cu dulciuri si prajituri inainte cu cateva zile de marea sarbatoare si implicati copilul in prepararea fiecarei retete.

Calendarul simpatic

Realizeaza, impreuna cu micutul tau, un calendar simpatic cu zilele care au mai ramas pana la 1 Iunie. Indiferent de cat timp a mai ramas, notati zilele pana la marea sarbatoare si desenati-l cat mai colorat si vesel cu putinta. Faceti o traditie anuala din crearea acestui calendar personalizat.

In fiecare zi notata in calendar, realizati cate o activitate amuzanta, pe care sa o marcati in calendar cu un abtibild sau un desen realizat de prichindelul tau.  

Actiunile caritabile

O alta metoda speciala de a marca ziua de 1 Iunie este caritatea. Reprezinta o ocazie buna prin care poti dezvolta spiritul de generozitate al micutului. Colectati toate jucariile si hainutele care nu se mai potrivesc copilului, impachetati-le in cutii speciale si mergeti pe la casele de copii sau la familiile nevoiase si donati-le.

Fa copilul partas la aceasta actiune caritabila, vorbind totodata cu el despre ce inseamna sa fii generos si cum ii ajuta gesturile lor pe cei mai putin norocosi decat el.  

Plantarea unui copacel sau a unei floricele

Plantarea unui copacel sau a unei floricele, in fiecare an, este una dintre cele mai simpatice si interesante traditii pe care le puteti initia de Ziua Copilului. Indiferent daca stati la casa sau la bloc, puteti planta floarea sau arbustul in gradina proprie sau in cea a spatiului in care locuiti.

In fiecare an, puteti face bilantul activitatii voastre de gradinarit de peste an si puteti observa cum cresc copaceii sau floricele plantate cu atata drag de cel mic.

Fotografia de colectie

Faceti in fiecare an cate o fotografie speciala cu copilul si puneti-o intr-un album special, care va fi completat anual, doar de Ziua Copilului. Astfel, albumul se va completa anual si va evidentia modul in care a crescut si evoluat micutul tau de la an la an.  

Cursa dupa cadouri

Joaca-te cu prichindelul tau inainte de Ziua Copilului, organizand tot soiul de activitati si concursuri amuzante. Unul dintre joculetele pe care le puteti organiza este "Cursa dupa cadouri".

Ascunde cadourile copilului prin casa si ofera-i cate un indiciu copilului in fiecare zi, pana in 1 Iunie, cand va face marea descoperire si se va bucura de toate darurile gasite cu atata efort.

Caietul cu amintiri

Separat de albumul foto special pentru Ziua Copilului, realizati o agenda cu amintiri, pe care sa notati activitati amuzante, jocuri si alte lucruri pe care sa le faceti inainte de Ziua Copilului.

Puteti adauga desene realizate de copil cu ocazia zilei de 1 Iunie, puteti lipi crafturi din hartie special create pentru Ziua Copilului si alte amintiri simpatice pe care le creati in fiecare an.

Tu ce alte traditii mai ai cu prichindelul tau inainte de Ziua Copilului? Cum faceti sa intampinati ziua de 1 Iunie intr-un mod cat mai creativ si interesant? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati Ziua Copilului 1 Iunie copii

Articole recomandate

Citeste si despre