1 Aprilie: Retete cu care sa-ti pacalesti familia

/ / Modificat: 2017-03-31
1 Aprilie: Retete cu care sa-ti pacalesti familia

Ziua Pacalelilor este tot mai aproape, iar mesele de zi cu zi iti ofera posibilitatea de a realiza cele mai creative pozne pentru membrii familiei tale. Cum lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi, nici mancarurile de zi cu zi nu au intotdeauna gustul pe care cei dragi il asteapta de la ele, mai ales de 1 Aprilie, cand farsele sunt la tot pasul, chiar si in cratita cu mancare.

Alegerea unor retete interesante si inlocuirea unor ingrediente din mancare cu cele mai nebanuite alimente se pot dovedi cateva trucuri de succes pentru farsele alimentare pe care le poti realiza celor dragi de 1 Aprilie.

Tarta cu pui si... nu prea

Ingrediente:

- aluat de placinta congelat sau facut in casa;
- 2 linguri de apa;
- 1 plic de praf de budinca de vanilie;
- 1 caramela galbena si 2 portocalii;
- cateva jeleuri verzi;
- 1 banana;
- 1-2 felii de mere uscate;
- 120 g ciocolata alba.

tarta-pui-farsa

Mod de preparare:

Asaza o foaie de aluat de placinta pe fundul unei forme de tarta. Baga forma la cuptor vreo 10 minute, pana cand aluatul se intareste. Coace, intr-o forma separata, o alta foaie pe care o vei folosi pe post de capac al tartei.

Piseaza banana si amestec-o, intr-un bol, cu apa, budinca (deja preparata cu lapte, conform instructiunilor de pe pachet) si dulciurile. Adauga umplutura in prima foaie si pune-i capacul, folosind a doua foaie coapta, apoi invita toata lumea la masa.

Surpriza va fi de proportii cand cei dragi se vor astepta la o mancarica delicioasa si vor constata ca au parte de un desert. 

Oua ochiuri false cu bacon prajit din caramel si ciocolata

Ingrediente:

Pentru oua:

- 3 linguri de fulgi de ciocolata alba;
- 2 caise deshidratate.

Pentru bacon:

- 1 patratel de caramel (caramea);
- 1 bomboana de ciocolata caramelizata.   

oua-bacon-farsa

Mod de preparare:

Topeste fulgii la cuptorul cu microunde, apoi toarna ciocolata topita in doua forme pentru oua ochiuri si lasa compozitia sa se raceasca si sa devina, din nou, solida. Pozitioneaza in mijlocul fiecarui "ou" cate o caisa uscata, pe post de galbenusuri.

Suprapune bucati de caramel cu bucati din bomboanele de ciocolata si apoi baga-le cateva secunde la cuptor. Este important doar sa se inmoaie, nu sa se topeasca complet, pentru a fi usor modelate. Intinde-le apoi ca pe foi de placinte, cu un pahar sau sticla, si adauga-le langa oua.

Cheama familia la masa si asteapta reactia!

Inghetata din ... piure de cartofi si caramel

Ingrediente:

- cartofi;
- sos de caramel.

inghetata-farsa

Mod de preparare:

Curata si fierbe cartofii, apoi paseaza-i pentru a forma piureul. Adauga 1-2 linguri din piure pe o farfurie, apoi toarna-le putin sos de caramel pe deasupra. Daca vrei ca preparatul sa arate cu adevarat autentic, poti colora o parte din piure in maro sau rosu (cu ajutorul colorantului alimentar), pentru a parea ca ai mai multe sortimente de inghetata in farfurie.

Nimeni nu se va prinde ce se ascunde de fapt in spatele mult-ravnitului desert, decat atunci cand va fi prea tarziu si il va gusta.

Crochete de peste cu mazare sau... nu!

Ingrediente:

- fulgi de porumb zdrobiti;
- 2 napolitane subtiri;
- unt de arahide;
- bomboane gumate mici, verzi;
- gem de capsuni.

crochete-peste-farsa

Mod de preparare:

Prepara un platou de crochete de peste cu mazare si sos in specificul zilei de 1 Aprilie: unge 2 napolitane cu unt de arahide pe toate partile si tavaleste-le prin fulgii de porumb.

Asaza-le pe o farfurie, adauga bomboanele verzi langa "crochete" si intr-un recipient mic, toarna putin gem de fructe (fara pulpa sau seminte).

Suc gelatinizat

Ingrediente:

- gelatina transparenta pentru prajturi sau cu arome de fructe;
- colorant alimentar rosu.

suc-gelatina

Mod de preparare:

Prepara gelatina in apa, conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaug-o apoi intr-un pahar si pune in el si un pai. Asteapta sa se intareasca si ademeneste-ti copilul cu el. Nu mica ii va fi mirarea cand va constata ca sucul nu curge!

Briose colorate cu... carne

Ingrediente:

- 450 g carne tocata de pui sau vita;
- 150 g firimituri de paine uscata;
- 1 cana de branza rasa;
- 1 ou;
- 3 linguri de ketchup facut in casa ori bulion;
- sare;
- piper.

Pentru glazura:

- 250 g piure de cartofi;
- colorant alimentar.

briose-colorate

Mod de preparare:

Incinge bine cuptorul. Amesteca intr-un bol carnea cu firimiturile de paine, oul, branza, ketchupul sau bulionul si asezoneaza totul cu sare si piper. Umple formele de briose cu acest amestec de carne si baga-le la cuptor, la foc mediu, aproximativ 20 de minute.

Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca. Prepara glazura, impartind piureul in mai multe portii. Coloreaza fiecare portie in cate o nuanta si apoi incepe sa decorezi briosele cu glazurile astfel obtinute.

Cartofi prajiti din aluat

Ingrediente:

- aluat de paine sau foietaj de patiserie;
- zahar tos;
- foarfeca de bucatarie;
- gem de capsuni (fara seminte);
- plic alb, de hartie.

cartofi-prajiti-farsa

Mod de preparare:

Intinde aluatul sau foile de patiserie si taie-le fasii subtiri, asemenea saratelelor. Tavaleste-le prin zahar tos si baga-le la cuptor, timp de 7-8 minute, la foc mediu, sau pana cand se rumenesc usor.

Lasa sticksurile obtinute sa se raceasca, apoi pune-le intr-un plic taiat, iar intr-un recipient mic toarna gemul pe post de ketchup. Bucuria copilului de a manca savurosii cartofi prajiti va fi rapid umbrita de gustul dulceag al saratelelor din aluat.

Inainte de a pica de tot in borcanul cu melancolie, anunta-l ca a fost o pacaleala de 1 Aprilie.  

Lapte cu cereale si o surpriza

Ingrediente:

- lapte;
- cereale;
- colorant alimentar.

lapte-cereale-colorat

Mod de preparare:

Copilul tau este obisnuit ca cerealele pe care le savureaza la micul dejun sa fie colorate, sa aiba diverse forme si sa fie delicioase. Insa ce reactie va avea cand va constata ca nu cerealele au culoarea albastra sau mov, ci ca laptele in care sunt puse este cam "straveziu"?

In cazul in care colorantul alimentar nu-si face "treaba", ascunde pe fundul bolului cateva insecte de silicon sau un paianjen de jucarie. Pacaleala de 1 aprilie va avea un succes garantat!

O alta idee in acelasi castron

Pune de seara apa in castronelul copilului tau si baga-l la congelator. Dimineata, pune cerealele si laptele deasupra. Nu mica ii va fi mirarea celui mic sa vada ca lingura nu intra in castron.

Tu ai incercat pana acum sa-ti pacalesti familia de 1 Aprilie cu farse alimentare? Ce retete false mai cunosti cu care sa-i surprindem pe cei dragi de Ziua Pacalelii? Spune-ne sugestiile si retetele tale de succes, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre