Biscuiti vegani

/ / Modificat: 2017-01-12
Biscuiti vegani

Prepara o reteta simpla de dulce sanatos - biscuiti vegani cu crema de cocos.

Portii

6 biscuiti

Ingrediente

Biscuiti

100 g nuci pecan (sau nuci romanesti)
120 g curmale fara samburi
1 lingura cacao
1 lingurita indulcitor Green Sugar

Crema

1 conserva (165 ml - 78% pulpa) lapte de cocos pusa la frigider cu o zi inainte
1 lingurita indulcitor Green Sugar
1 lingurita vanilie pulbere
3 linguri ulei de cocos

Valori nutritionale (100gr)

373,5kcal/ 1562,7Kj Valoare energetica
3,62 g Proteine
15,07 g Total zaharuri
38,29 g Total lipide
22,48 g Total acizi grasi saturati
9,13 g Total acizi grasi mononesaturati
4,33 g Total acizi grasi polinesaturati
6,61 g Fibre
11,42 g Sodiu

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele in robot, dar atentie, nu exagerat. Daca mixam prea mult nucile vor elibera prea mult ulei si o sa ne fie mai greu de lucrat cu compozitia. Am mixat atat cat s-au faramitat si integrat destul de bine. Trebuie sa aiba o textura lipicioasa. Daca totusi va face problema compozitia cand formati biscuitii, tamponati cu un prosop din hartie. Sa mai absoarba din ulei.

Pe un tocator din lemn se pune compozitia si se lucreaza ca si cum ar fi o bucata de coca. Se modeleaza frumos presand-o cu fundul unui pahar. Ea trebuie sa aiba la final 0.5 cm grosime.

Folosind o forma rotunda de taiat prajituri se formeaza biscuitii, iar cu comozitia ramasa se mai formeaza "o foaie". Veti mai obtine astfel inca un biscuite. Nu aruncam nimic! Folosim tot!

Asezam biscuitii intr-o farfurie pe un prosop de hartie si ii bagam la congelator pana vom fi gata cu crema.

De ce este asa necesar sa punem conserva de cocos la frigider cu o zi inainte? La rece, pulpa de cocos se separa de apa. Cu cat are mai multa pulpa cu atat mai bine. In reteta avem nevoie doar de pulpa. Daca simtiti ca nu se amesteca cum trebuie in blender, adaugati 1-2 linguri de apa din conserva.

Asadar, se scoate conserva de la frigider, se desface si scoatem cu o lingurita doar partea solida (pulpa).

Apa se scurge intr-un bol mai mic. E posibil sa aveti nevoie de o lingura sau doua.

Punem in in blender pulpa de cocos, indulcitorul, vanilia si uleiul de cocos. Mixam pana am obtinut crema cea alba cu aroma de vanilie. O punem 5 min la frigider sa se intareasca putin.

Scoatem biscuitii de la congelator si ii ornam cu crema.

Sunt deliciosi! Sa-i savurati dimineata la cafea!

Sursa: gustverde.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biscuiti Dulciuri dieta Dulciuri fara zahar

Articole recomandate

Citeste si despre