Masca desert din Miez de Lapte si fructe confiate

/ / Modificat: 2013-04-10
Masca desert din Miez de Lapte si fructe confiate

Exista cateva zone in tara noastra unde inca se pastreaza traditia de a pregati masti de alungare a iernii si de chemare a primaverii. Astazi va propunem un desert haios pentru copii, sub forma unei masti care speram sa ne aduca primavara mult visata.

Ingrediente

Delaco Miez de Lapte Natur
mere
portocale
curmale si caise confiate
nuci
biscuiti simpli, rotunzi

Timp de preparare

5 minute

Modalitate de preparare

Pentru a pregati acest desert hranitor, taie miezul de lapte in felii egale si foloseste marginea zimtata pe post de dinti. Taie caisele in doua parti egale, astfel incat sa obtii doua cercuri, care vor reprezenta limba mastii.


Pentru a monta masca, incepe cu un biscuite rotund,  peste care aranjezi felia de miez de lapte (dintii de jos), apoi felia de caisa confiata (limba), o bucatica de nuca (masca va parea ca mananca nuci), inca o felie de miez de lapte (dintii de sus) si la final inca un biscuite.


Deasupra ultimului biscuit aseaza o curmala, exact pe mijloc, iar in dreapta si in stanga acesteia aseaza doua bucati de mar (ochii), in mijlocul carora infigi cate o bucatica de curmala (pupilele).

Taie capacul portocalei si fa cateva taieturi de-a lungul acesteia. Taie 2/3 din miezul de portocala, pentru a o putea aseza pe capul mastii. Una dintre feliile de coaja va trebui sa fie pozitionata pe ochii mastii si va trebui sa o indoi, formandu-i astfel un breton.


Masca-i gata, iar piticul tau cu siguranta va fi super incantat de aceasta gustare!

Sursa: delaco.ro/masca-desert-din-miez-de-lapte-si-fructe-confiate

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Miez de lapte Desert Retete pentru copii Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre