Cartofi gratinati cu branza si smantana

/ / Modificat: 2013-04-15
Cartofi gratinati cu branza si smantana

Ingrediente

1 kg cartofi

o cutie de branzica si smantana Ceva fin

150 g cascaval Sofia

o legatura de marar

sare (dupa gust)

piper (dupa gust)

Mod de preparare

Cartofii gratinati cu crema de branza Ceva fin si cascaval Sofia sunt un deliciu pentru intreaga familie! Trebuie sa-i incerci!

Intai curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i felii. Presara peste ei putina sare si piper, aseaza-i intr-un vas de yena si pune-i la cuptorul incalzit in prealabil.

Cartofii se lasa 30-35 de minute la 175 de grade. Dupa primele 20 de minute, intoarce cartofii pe cealalta parte pentru a se coace uniform. Apoi mai lasa-i la cuptor 10-15 minute.

Intre timp, amesteca branzica cu smantana Ceva fin, cascavalul ras Sofia si mararul rupt in bucatele mici. Imediat ce cartofii sunt gata, toarna compozitia aceasta peste ei avand grija ca amestecul sa acopere uniform cartofii.

Dupa ce ai turnat compozitia, mai lasa cartofii la cuptor timp de 7-12 minute, pana cand se topeste cascavalul si capata o nuanta aurie.

Serviti cartofii calzi alaturi de o  salata verde proaspata sau salata de rosii.

Pofta buna!

Sursa reteta: delaco.ro/cartofi-gratinati-cu-branzica-si-smantana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Crema de branza Cascaval sofia Cascaval Cartofi la cuptor

Articole recomandate

Citeste si despre