Iubire cu nabadai intre frati

/ / Modificat: 2013-02-14
Iubire cu nabadai intre frati

Mami, vreau o "fratioara"! Sunt convinsa ca si tu ai auzit aceasta cerere din partea celui mic si nu doar o data. In  cazul in care ati decis sa-i faceti un fratior sau o surioara celui mic, e bine sa stiti ca pot aparea anumite dispute intre frati si ca exista mici trucuri de care va puteti folosi pentru a le evita.

Iubire-nabadai-frati

In momentul in care primul copil din familie a constat ca nu va mai fi centrul atentiei si ca va trebui sa imparta totul cu fratele sau sora sa, poate sa dezvolte un comportament usor ostil. De aici marea provocare pentru parinti de a le arata ca amandoi sunt la fel de iubiti si de importanti.

Ca sa eviti aceste dispute intre frati, iti voi arata cateva trucuri interesante si eficiente, pe care le poti aplica zilnic:

1. Munca in echipa: gaseste-le activitati pe care pot sa le faca impreuna, pentru a intelege ca echipele sunt cele mai frumoase, iar atunci cand unul il completeaza pe celalalt, lucrurile ies mult mai bine.

2. Ateliere de creatie: pune-i pe ambii frati sa deseneze sau sa picteze impreuna. Explica-le ca vor realiza un desen mult mai frumos daca formeaza o echipa.

3. Convoaca-i la un atelier de pregatit frigarui de miez de lapte cu fructe. Arata-le cum branzica singura nu isi gaseste locul, dar langa fructe prinde culoare si are un aspect mult mai vesel. Aseaza-i pe amandoi in fata oglinzii si arata-le ca impreuna emana mult mai multa veselie, la fel ca farfuria colorata.

4. Cand se lasa cu inghiontiri sau cazaturi intre frati, dupa minutele de rigoare la "coltul de liniste" unde "vinovatul" s-a gandit la ceea ce a facut, transforma camera intr-un mini cabinet medical. Luati jucariile preferate si incepeti sa le bandajati, explica-le ca si jucariile simt durere atunci cand sunt trantite sau lovite. Spune-le ca asa cum au grija de jucarii, trebuie sa aiba grija si unul de celalalt.

Nu este usor sa rezolvi disputele dintre fratiori, dar provocandu-i la a face cat mai multe lucruri impreuna si aratandu-le exemple simple din jur, vei reusi sa creezi cea mai frumoasa echipa. Te asteptam sa ne spui si alte trucuri care au functionat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Frati Activitati copii

Articole recomandate

Citeste si despre