Stiai ca?...

/ / Modificat: 2017-01-04
Stiai ca?...

… sunt lucruri interesante si interactive despre alimente de care poti sa te folosesti atunci cand iti faci lista de cumparaturi? Ti-am pregatit cateva curiozitati care cu siguranta iti vor fi utile.

Asadar, stiai ca?...

… proteinele sunt esentiale pentru buna functionare a motorasului din capul nostru? Neruotransmitatorii, mesagerii ce livreaza informatia de la creier la restul organismului, sunt constituiti din proteine.

vitaminele din grupul B imbunatatesc memoria, furnizeaza energie organismului, cresc capacitatea de invatare si participa la formarea neurotransmitatorilor?

… surse importante de vitamine B si C sunt cerealele integrale, fasolea, mazarea, nautul, legumele proaspete, carnea de curcan si branzeturile?

... pe langa proteine, calciu si magneziu, laptele si branzeturile proaspete contin si substante cu efect calmant care diminueaza stresul si anxietatea, dand organismului o stare de bine si relaxare? Astfel daca prichindelul tau este agitat seara, ii poti pregati o gustarica folosind aceste alimente.

... doua treimi ale creierului nostru sunt alcatuite din grasimi? Tipul si cantitatea de grasimi consumate in timpul sarcinii afecteaza felul  in care copilasul tau va gandi si simti.

… grasimile esentiale Omega 3 de care organismul tau are nevoie, pot fi asigurate prin consumul unei portii de peste, o data la doua zile?

... grasimile Omega 6 se gasesc in uleiurile presate la rece (de in, canepa, dovleac) dar si in nuci si seminte care pot fi cu usurinta presarate in lapte, iaurt, cereale, branza sau salate?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Branza Proteine Vitamine Memorie copii Legume Fructe Delaco Lactate Alimentatie Dieta Calciu Surse magneziu Beneficii omega 3 sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre