Pregateste masa de Paste alaturi de copilul tau!

/ / Modificat: 2013-05-02
Pregateste masa de Paste alaturi de copilul tau!

Implica-ti copilul in gandirea meniului si pregateste alaturi de el bucatele pentru masa de Paste. Transforma aceste activitati intr-o adevarata distractie si intr-un timp de calitate petrecut in compania micutului tau.

Ce putem pregati "altfel"?

Preparatele traditionale le cunoastem cu totii: oua rosii, drob, cozonac, friptura de miel, pasca sau telemea. Nu te sfii sa incerci si lucruri noi, inedite, care ii vor surpride pe cei de la masa prin aspect, prospetime si gust foarte bun.

Distrati-va copios vopsind ouale si realizand aperitive si deserturi haioase. Iata cateva idei:

Frigarui de somon cu Miez de Lapte si sos pesto

Barcute de branza Miez de Lapte cu cod

Frigarui de Miez de Lapte cu struguri si crema de vanilie

Miez de Lapte cu orez si legume

Minidesert cu musli si Ceva Fin Cuburi

Soldatei din fructe tropicale

Pentru cei mici, poti inlocui branza telemea cu branza Miez de lapte. Are mai putine grasimi si este mai bogata in calciu si fosfor. Unde mai pui ca este ideala pentru a crea gustarile haiose de care vorbeam mai sus.

Joaca-te cu ouale fierte si pregateste tot felul de figurine. Nu trebuie decat sa tai bucatele mici de legume – morcov, castravete, ardei gras, masline – pe care sa le infigi in oua.

Adauga doua bucatele de masline care sa tina loc de ochi, un triunghi de morcov drept cioc si alte doua triunghiuri drept aripi si ai obtinut un puisor.

Daca nu vrei sa strici frumusetea oualor rosii de Pasti decojindu-le, foloseste Miezul de lapte in locul oului fiert.

Fa servirea feliilor de drob mai interesanta pentru cei mici: folosind formele de bucatarie, decupeaza din feliile de drob inimioare, romburi, ursuleti sau orice alta forma ai la indemana. Taie felii de Miez de lapte si felii de legume si infige-le pe toate intr-o scobitoare.

Faceti din masa de Paste o "scena de primavara"

O joaca poate fi si decorarea mesei pentru Paste. Planific-o din timp,  organizand mini ateliere de lucru (la care pot participa si alti copii din grupul de prieteni): construiti impreuna ornamentele, decoratiunile in forme specifice si nu numai. Dati frau liber imaginatiei, folosind nuante cat mai aprinse (galben, verde, portocaliu) pentru a aduce primavara de afara direct in mijlocul vostru.

Alege servetele verzi sau cu tema de Pasti si lasa-i pe cei mici sa le aseze la masa.

Fiti creativi cu tuburile de carton ramase de la hartia igienica sau de la hartia prosop. Taie-le in asa fel incat sa ramana cercuri late de 4-5 cm, decorati-le apoi folosind culori, acuarele sau lipind tot felul de hartii colorate pe ele. Le veti putea folosi apoi drept suport pentru servetele pe masa de Pasti.

Genul acesta de activitati ii responsabilizeaza pe cei mici dezvoltandu-le in primul rand creativitatea, dar si spiritul organizatoric, deschizandu-le apetitul pentru munca in echipa.

Tu cum iti implici copilul in pregatirile pentru Paste si in prepararea bucatelor gustoase? Impartaseste-ne si ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Miez de lapte Crema de branza Retete pasti Retete pentru copii Activitati copii Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre