Metode la indemana pentru a inlocui dulciurile rafinate in meniul copiilor

/ / Modificat: 2013-05-02
Metode la indemana pentru a inlocui dulciurile rafinate in meniul copiilor

Dulciurile si deserturile au devenit o bataie de cap pentru multi parinti, care, ingroziti de pericolul obezitatii, prefera sa tina copiii pe o dieta foarte stricta si lipsita complet de aceste tentatii. Specialistii sunt insa de parere ca solutia nu este excluderea desertului din meniu, ci gasirea unor variante sanatoase si hranitoare.

La indemana sunt deserturile create pe baza de branzeturi si fructe. Asigura aportul nutritiv esential de vitamine si minerale de care are nevoie pentru o crestere armonioasa, fara a predispune la obezitate. Descopera mai jos cateva idei sanatoase si hranitoare de gustari dulci pentru prichindelul tau!

Iaurt cu fulgi de ciocolata

Daca micutul tau nu poate renunta la gustul si placerea de a savura din cand in cand putina ciocolata, atunci redu substantial cantitatea pe care o consuma de obicei, strecurand-o in putin iaurt, sub forma de fulgi. Rade 1-2 patratele de ciocolata amaruie si adauga fulgii intr-un bol cu iaurt.

Daca nu ai ciocolata amaruie, o poti inlocui cu putin sos de ciocolata. Daca gustul nu este suficient de dulce pentru cel mic, adauga putina dulceata de la bunica sau o jumatate de lingurita de miere.

Branzeturi sau iaurturi cu fructe

Taie cateva fructe preferate ale copilului cubulete, arunca-le intr-un bol cu iaurt sau intr-o crema de branza Ceva fin de la Delaco si serveste-i-le pe post de desert. Este cea mai simpla gustare dulce pe care o poti prepara pentru copil si o modalitate de a servi fructele, atunci cand prichindelul nu vrea sa le consume proaspete.

Cheesecake cu fructe

Cheesecake-ul este o prajitura foarte sanatoasa pentru cel mic, intrucat inglobeaza mai multe tipuri de branza: creme de branza, mascarpone, branza de vaci etc., asigurand copilului portia de calciu de care are nevoie. Poti alege mascarpone Ceva fin de la Delaco, este foarte consistent si, prin urmare, ideal pentru deserturi.

Fructele de deasupra sau din interiorul prajiturii furnizeaza copilului restul de vitamine si minerale necesar functionarii zilnice a organismului. Daca inlocuiesti zaharul cu miere, prajiturica capata un gust mai dulce si este si mai bogata in elemente nutritive cu efecte terapeutice.

Chec rapid

Ai nevoie doar de cateva oua, putina miere sau zahar brun si faina si cateva arome pentru a prepara cel mai gustos chec pentru prichindelul tau. Renunta la prajiturile ambalate din comert si prepara-i copilului un desert sanatos.

Poti adauga in chec si fructe proaspete sau uscate, pentru a oferi o aroma mai atractiva pentru cel mic. In plus il poti ruga chiar pe el sa aleaga fructele si apoi nu uita sa ii spui ca impreuna ati facut cea mai grozava prajitura.

Branzeturi cu fulgi de cereale, fructe uscate si nuci

Chiar daca pare o varianta mai potrivita pentru mic-dejun, combinatia intre creme de branza, branza de vaci sau iaurt cu fulgi de cereale, fructe uscate si nuci reprezinta o gustare nemaipomenita ori de cate ori copilul are pofta de ceva dulce. Alege produsele Ceva fin de la Delaco pentru a le garnisi cu fructele preferate ale copilului tau.

Frigarui cu Miez de Lapte

Cea mai distractiva metoda de a convinge copiii sa manance si branza si fructe sau legume: aliniezi 3 castronase – unul cu branza calcica Miez de Lapte, unul cu fructe de sezon si unul cu legume de sezon. Ii rogi pe ei sa le insire pe betisoare de frigarui. Munca in echipa si mandria de a "gati" ceva atat de gustos sunt garantate. 

Tu cum reusesti sa substitui dulciurile rafinate din alimentatia copilului cu variante mai sanatoase? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Branza Crema de branza Miez de lapte Retete pentru copii Iaurt copii Desert Dulciuri Mos Nicolae copii

Articole recomandate

Citeste si despre