Idei pentru sandwich-ul perfect pentru cei mici

/ / Modificat: 2013-05-02
Idei pentru sandwich-ul perfect pentru cei mici

Sandwich-urile reprezinta una dintre cele mai populare, rapide si satioase gustari pentru copil. Sunt gustarile la care cel mic face rareori nazuri si care pot asigura o parte din aportul nutritional zilnic de care are nevoie pentru a creste mare si sanatos. Iata cateva idei interesante si gustoase, pe baza de crema de branza si cascaval, din care sa te inspiri pentru sandwich-urile de zi cu zi ale prichindelului tau!

Sandwich cu cascaval si file de curcan

Cascavalul reprezinta unul dintre alimentele care se preteaza la o multime de preparate si idei de gustari pentru copilul tau. Un kilogram de cascaval bun este facut din 10 l de lapte si are un continut ridicat de proteine, calciu, grasimi – atat de necesare pentru buna absorbtie a vitaminelor lipsolubile (A, D, E, K).

O felie de paine integrala, o felie de cascaval Delaco, o felie de piept de curcan facut la gratar si cateva legume colorate – iata o gustare hranitoare si gustoasa.

Este important ca legumele sa fie proaspete – ideal de sezon, iar daca nu aveti timp sa mergeti in fiecare zi la piata, puteti incerca sa adaugati un pic de salata de morcov ras. Daca e colorat, e gustos!

Sandwich cu branza de capra si somon afumat

In ultimii ani a inceput sa creasca si la noi consumul de branza de capra. Aceasta este preferata in Franta, de exemplu, pentru ca se digera mai usor, este mai bogata in elemente precum magneziu, vitamina A, fosfor si calciu.

O idee ar fi sa combinti branza de capra si somonul afumat. Este un sandwich simplu, dar foarte satios, deoarece potoleste rapid senzatia de foame care da tarcoale stomacelului prichindelului tau. In plus, contine o explozie de substante nutritive esentiale pentru dezvoltarea lui fizica si intelectuala: calciu, acizi grasi Omega 3 etc.

Sandwich cu crema de branza, ou si legume

Crema de branza constituie baza pentru multe dintre sandwich-urile consumate zilnic de copii. Tot mai multi parinti prefera sa inlocuiasca untul sau margarina din sandwich-uri cu un strat generos de crema de branza. E mai usor de intins si mai gustoasa.

Pentru un sandwich super-hranitor incearca: o felie de paine cu seminte, un strat de crema de branza, doua felii de ou si cateva legume proaspete - salata verde, rosii, castraveti sau ardei gras.

Sandwich cu crema de branza de vaci si rosii

Stiai deja ca branzica de vaci este un aliment important pentru cresterea copilului. Dar ce te faci daca prichindelul tau stramba din nasuc la vederea ei? Ascunde-o intr-un sandwich cu rosii, ardei gras si paine integrala. Cu siguranta, papilele lui gustative vor fi distrase mai usor in aceasta forma, iar branzica de vaci va intra cu succes in meniul de zi cu zi al copilului.

Sandwich cu cascaval afumat si muschi file

Si cascavalul afumat este un aliment preferat de copii, datorita gustului mai. Pentru a evita plictiseala, alterneaza – cascaval afumat, cascaval natur, emmentaler, mozzarella. Astfel copilul va fi mai receptiv catre diverse gusturi, iar tu vei putea combina mai multe feluri de legume si carnite asigurandu-i astfel o alimentatie echilibrata.

Inspira-te si din ideile puse in practica de mamicile din comunitatea Copilul.ro: Cele mai haioase sandwich-uri pentru cei mai cuminti copii.

Copilului tau ii plac sandwich-urile? Care este sandwichul lui preferat? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Retete pentru copii Crema de branza Gustari pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre