Cum ne invatam copilasii sa manance sanatos

/ / Modificat: 2013-02-06
Cum ne invatam copilasii sa manance sanatos

O mare dilema pentru mamici este, cu siguranta, cum sa-si invete prichindelul sa manance sanatos atunci cand este la scoala. Copii sunt usor influentabili si nu ne dorim sa isi petreaca ziua mancand o gramada de alimente procesate.

Ce putem face, noi mamicile, ca sa le educam un stil viata sanatos inca din copilarie?

In primul rand putem reduce consumul de zahar, evitand cat se poate de mult gustarile nepotrivite ca bomboanle, acadelele, biscuitii si napolitanele.

In al doilea rand, chiar daca avem un mofturos caruia ii displace sa manance dimineata, nu trebuie sa plece de acasa fara micul dejun luat.

Incercati sa impunti un regim regulat al meselor pentru cei mici, cu 3 mese principale si 2 gustari santoase. Pe post de gustari puteti sa le serviti un pahar cu lapte de capra degresat, branzica proaspata Miez de lapte, perle de branza cu smantana, iaurt probiotic, lapte batut, un pumn mic de seminte sau nuci sau fructe de sezon.

Incurajati-va  prichindeii sa faca miscare zilnic. Scoateti-i la plimbari cu bicicleta, rolele sau duceti-i la inot, dansuri sau arte martiale.

Copiii imita de multe ori comportamentul adultilor, de aceea este bine sa fiti chiar voi inseva un exemplu pentru ei. Daca vor vedea ca si mami mananca sanatos, o vor face si ei.

Copilasii nostri sunt bunurile noastre cele mai de pret. Daca vrem sa creasca mari, voiosi si sa aiba succese, trebuie sa avem grija intai de stomacelul si sanatatea lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Branza Alimentatie copii Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre