Cum iti protejezi imunitatea si sanatatea pe durata sarcinii?

/ / Modificat: 2012-12-10
Cum iti protejezi imunitatea si sanatatea pe durata sarcinii?

Vestea ca vei fi mamica iti schimba cu siguranta perspectiva asupra vietii si a obiceiurilor alimentare. Incepi sa te privesti cu alti ochi,  esti total responsabila pentru doua persoane acum, iar alimentele pe care le consumi trebuie sa fie cu adevarat sanatoase si sa iti ofere un aport sporit de calciu.

Daca inainte nu acordai atat de multa importanta unui meniu zilnic sanatos, cand esti insarcinata trebuie sa stii care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi dieta. Afla ce alimente trebuie sa ii oferi copilului pe perioada sarcinii pentru o dezvoltare normala:

1. Aportul de calciu si vitamina D este esential in aceasta perioada; poti sa il asiguri prin 2-3 portii de produse lactate cum sunt laptele, iaurtul si branza proaspata cu un continut mai redus de grasime. Poti alege branza calcica, perlele de branza cu smantana din care se va absorbi calciu si triptofanul – aminoacidul bunei dispozitii.

miez-de-lapte-alimentatie-sarcina

2. Legumele proaspete, fructele de sezon, pestele oceanic, carnea, ouale, semintele si nucile completeaza portiile de lactate mai sus amintite ajutand impreuna la cresterea imunitatii.

3. Vitaminele C, E, A, B5, B6, acidul folic, seleniul, zincul, arginina si carnitina – sunt alte elemente cu o importanta crescuta in special in ultimele 3 luni de asteptare a marelui eveniment.

4. Sucurile naturale incluse in meniul zilnic contribuie la aportul vitaminelor mai sus amintite si sunt un bun inlocuitor al stimulentelor precum cafeina, nicotina, alcoolul si bauturile carbogazoase care treptat trebuie eliminate din consumul zilnic.

Respectarea unei alimentatii sanatoase te ajuta sa ai o imunitate crescuta in perioada sarcinii si sa te simti bine atat fizic, cat si psihic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina Calciu sarcina Delaco Imunitate Nutritie Sarcina Vitamine sarcina Legume sarcina Fructe sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre