Aperitive rapide si haioase pentru micii invitati

/ / Modificat: 2014-01-22
Aperitive rapide si haioase pentru micii invitati

Petrecere cu copii? O nebunie vesela pe care merita sa o savurezi din plin. De multe ori insa pregatirile te extenueaza, iar la "momentul tortului" nu mai ai energia de a te bucura din plin de zambetele celor mici.

Afla cateva solutii rapide pentru pregatirea unor aperitive haioase, ingenioase, de nerefuzat:

Soricei din branza si covrigei

Branza este un aliment foarte sanatos si valoros din punct de vedere nutritivin cresterea celor mici. Pentru ca nu este intotdeauna intre preferate, poti gasi liantul care sa transforme gustarea intr-o aventura asteptata cu nerabdare. Un exemplu este "soricelul branza".

Taie triunghiuri mici din cuburile de branza Ceva fin, aseaza cate un covrigel in dreptul a doua dintre unghiuri - acestea vor fi urechile - si doua bucatele de masline aproape de cel de-al treilea unghi - ochisorii.

Aceiasi soricei simpatici pot fi facuti folosind felii de Miez de lapte sibucatele mici de legume in locul urechiuselor – poti alege si felii de castraveti.

Pinguini din masline si branzica

Poate nu stiai, dar branza poate lua forma de... pinguini. Ai nevoie de doua masline fara samburi, branzica de vaci, o scobitoare si putin morcov fiert.

Taie rondele de morcov si infige scobitoarea in una dintre ele - acestea sunt picioarele pinguinului. Umple o maslina cu crema de branza si trece-o prin scobitoare, ai grija sa o pui pe verticala - ai obtinut corpul pinguinului. Pune putina crema de branza Ceva fin pe maslinuta pentru a sublinia albul burticii de pinguin.

Foloseste cealalta maslina pentru a face capul pinguinului. Pune o bucatica de morcov in mijlocul ei (ciocul pinguinului) si aseaza-o pe orizontala in scobitoarea initiala. Ai grija sa potrivesti totul in asa fel incat ciocul pinguinului sa vina pe aceeasi laterala ca si burtica alba.

Gargarite din rosii cherry, masline si biscuiti sarati

Nimic mai simplu! Ai nevoie de biscuiti sarati rotunzi, crema de branza Ceva fin, rosii cherry si masline.

Intinde putina crema de branza pe fiecare biscuitel, taie rosiile jumatati si apoi sferturi si aranjeaza-le pe biscuiti. Fa un cap de gargarita dintr-o maslina si ataseaz-o sandvisului pentru a completa buburuza.

Iepurasi din oua fierte sau din Miez de lapte

Cel mai simplu mod de a decora ouale fierte pentru a fi pe placul micilor invitati este sa le transformi in... iepurasi.

Ai nevoie de oua decojite si de bucatele de morcov decupate pentru mustacioare, urechi si ochisori.Atasezi bucatelele de morcov fiecarui ou si transformarea este sigura: un cap simpatic de iepuras. Limbuta poate fi facuta dintr-o bucata mica de ardei gras rosu. 

Acelasi lucru il poti face si folosind Miezul de lapte in locul oului fiert – pentru micii mofturosi care nu au oul pe lista de preferinte. In locul morcovului poti folosi bucati de ardei gras rosu.

Atrage-i pe cei mici la masa inspirandu-te din Cele mai haiose sandwich-uri pentru cei mai cuminti copii.


Tu cum decorezi sau aranjezi aperitivele pentru a le face mai atragatoare pentru copii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Miez de lapte

Articole recomandate

Citeste si despre