Sexualitatea adolescentului

/ / Modificat: 2015-10-06
Sexualitatea adolescentului


 

Sexualitatea este un camp deosebit de important al intereselor manifestate de adolescenti. Modificarile sexuale provoaca la inceput un interes cu aura romantica, dar insotit de o puternica dorinta de a castiga aprobarea semenilor celuilalt sex.

Adolescentii discuta aprig acest subiect. Acum trebuie sa intervina sinceritatea parintilor privind informatiile sexuale, ei nu trebuie sa se eschiveze pentru ca altfel intervin unii care-l pot initia pe tanar in directii gresite.

Mijloacele de informare: presa, literatura, cinematograful, radioteleviziunea ii descopera adolescentului diverse aspecte si implicatii, iar parintii au obligatia de a-i explica la timpul oprtun si in limbajul potrivit.



Din punct de vedere medical, la 17-18 ani relatiile sexuale nu raspund inca unei necesitati reale a varstei. Abstinenta la aceasta varsta nu este cu nimic daunatoare din punct de vedere fizic sau psihic si aceasta pentru ca, mai tarziu, adolescentul devenit adult sa se poata realiza mai bine in viata, sa poata lega la timpul potrivit destinul de persoana care ii este draga.

O viata sexuala prematura, dusa la intamplare, este pandita si de pericolul bolilor venerice si implicit de esecuri ce-i marcheaza toata viata.
Calirea prin gimnastica, sport, miscare in mijlocul naturii, campanii potrivite, lectura corespunzatoare, studiu aprofundat pentru desavarsirea profesionala, o viata ordonata cu program riguros, pot evita multe din neajunsurile sexualitatii.

Domnica Ioana Lazar
Noiembrie 2005

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre