Siguranta copilului la cumparaturi

/ / Modificat: 2011-12-09
Siguranta copilului la cumparaturi

Cumparaturile in supermarketuri sau hipermarketuri sunt o capcana sigura pentru siguranta copilului tau. In invalmaseala din preajma sarbatorilor, si nu numai atunci, micutul tau este supus mai multor pericole. Se poate rataci, poate fi rapit, poate inghiti alimente nepermise sau se poate ineca ori intoxica bagand in gurita diverse obiecte. Iata cateva trucuri utile prin care asiguri siguranta micutului tau in timpul cumparaturilor!

Pune-i in buzunar un biletel cu cateva informatii esentiale


Scrie pe un biletel numele complet al copilului si numarul sau numerele voastre de telefon mobil. Baga-i biletelul intr-un buzunarel. Explica-i pentru ce este biletelul si ce trebuie sa faca cu el. In cazul in care micutul se rataceste, trebuie sa i-l dea persoanei (de preferat de sex feminin si mamica) pe care o intalneste in cale pentru a putea fi contactati.

Nu scrie prea multe detalii pe biletel. Nu da adresa de acasa si alte informatii, care ar putea servi in scopuri nocive unor posibili rapitori sau raufacatori. Numele micutului si numerele de telefon ale tale si ale taticului sau altei persoane impreuna cu care esti la cumparaturi sunt suficiente pentru a facilita cautarea si gasirea rapida a prichindelului.

Invata-l ce trebuie se faca daca se rataceste


In cazul in care micutul se pierde de tine, este important sa aiba invatate cateva lucruri de baza. Spune-i sa se duca intotdeauna la prima mamica pe care o vede in jurul lui sau sa de duca la casa de marcat si sa anunte ca s-a ratacit.

Se considera ca femeile care au copii reprezinta un pericol minim pentru cel mic si ca sunt cele care stiu cel mai bine ce sa faca in astfel de cazuri, deoarece au si ele copii la randul lor.

siguranta_copilului_la_cumparaturi

Foto: rjdennis.net

Memoreaza intotdeauna in ce este imbracat copilul


Specialistii recomanda ca atunci cand mergi la cumparaturi cu copilul sa il imbraci in haine cat mai colorate si deschise la culoare, pentru a putea fi recunoscut cu usurinta in multime. Alege nuante de portocaliu, galben sau rosu.

Memoreaza intotdeauna cu ce este imbracat sau noteaza-ti undeva, astfel incat sa nu existe riscul ca in panica de atunci sa iti scape aceste amanunte din vedere.

Poarta cu tine o fotografie recenta a micutului


Intr-o era predominant digitala este imposibil sa nu ai cel putin o fotografie cu copilul in telefon. Chiar daca stii ca ai, asigura-te ca sunt recente, astfel incat sa ajuti la gasirea lui.

Stai cu ochii pe el in magazin


Cel mai important este ca in timpul sesiunii de cumparaturi sa stai tot timpul cu ochii-n patru pe micut. Este greu sa fii atenta si la ce trebuie sa cumperi si la micut, dar este esential sa depui acest efort cand esti doar tu cu el la cumparaturi.

copil_ratacit_cautare_parinti

Vorbeste cu el la intrarea in hipermarket si aminteste-i cat este de important sa stea langa tine si sa nu se departeze de carut. De asemenea, aminteste-i ca nu are voie sa bage nimic in gurita din magazin si care sunt riscurile la care se expune daca face asta - inecare, intoxicare etc.

Ia pe cineva cu voi la cumparaturi


Nu merge la cumparaturi, in special in imbulzeala din perioada sarbatorilor, doar tu si copilul. Ia-l cu voi si pe tatic sau orice alta persoana adulta, care sa il supravegheze pe cel mic in timp ce tu ai grija sa achizitionezi toate cele necesare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cumparaturi copii Siguranta copii Ratacire copii Disparitie copii

Articole recomandate

Citeste si despre