Masturbarea la 8 ani

Intrebare:

- Baiatul meu de 8 luni isi pune frecvent mana pe organul sexual de cate ori ii schimb pampersul pune mana ,o trage ,cum sa procedez ca sa nu mai puna mana ? Este normal ce face ?Va multumesc!

Raspuns:


 

Existenta unei sexualitati infantile, cu caracter natural, nepatologic, este admisa astazi de majoritatea specialistilor.

Viata instinctiva a copilului este, in primul rand, o forma particulara de "autosexualitate" care anunta si pregateste instinctul sexual al viitorului adult.Buna Georgiana!


Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsurilor si

sper sa nu se mai intample pana la concediul viitor. Chiar mi-au suscitat

interesul intrebarile si iti multumesc pentru alegere.


Un inceput de an productiv in impliniri

!


 


Mircea Raslescu


Exista o nevoie de autoerotism la copii, reprezentata prin curiozitati corporale, sugerea degetului, masturbatie, etc.


Este stiut si faptul ca orice copil este curios sa-si descopere propria corporalitate in special din sfera sexualitatii, pe care adultii o acopera cu o umbra de mister si interdictii.

In general, in ceea ce-l priveste pe copil, simtul erotic are caracterul unei placeri in sine, resimtita mai mult ca o emotie vegetativa specifica. El se atinge "acolo jos" pentru ca ii place senzatia, desi nu poate simti in intregime satisfactia masturbarii (nu poate avea orgasm) datorita dezvoltarii incomplete fizice si mai ales hormonale la aceasta varsta.

Astazi se stie ca masturbarea este o parte fireasca a procesului de maturizare si aceasta forma de activitate sexuala poate incepe in copilarie si poate continua si la varsta adulta.

Stiind ca unii baietei se nasc cu penisul in erectie, nu ar fi de mirare ca si in pantecul mamei sa se atinga cu manutele.

Multi parinti isi opresc copiii atunci cand ii prind asupra faptului si nu gresesc, dar pentru dezvoltarea psiho-sexuala a copiilor e foarte important modul in care parintii fac acest lucru.

Amenintarile cu crescutul parului in palme, cu orbirea sau nebunia sunt mituri. Parintii ar trebui sa le explice copiilor ca nu fac nimic rau daca-si ating propriile organe genitale, dar numai in intimitate.

Oare cati parinti le respecta copiilor dreptul la intimitatea de care au nevoie ca sa se poata masturba ? Oare cati parinti bat la usa inainte de a intra in camera fiului sau fiicei si pleaca daca li se spune sa nu intre, fara sa puna tot felul de intrebari? Probabil ca motivul pentru care multi  au dificultati din acest punct de vedere este ca au fost educati la randul lor sa le fie rusine de aceste lucruri si nu au reusit nici la maturitate sa scape de prejudecatile care le-au fost transmise.

Asa se face ca in majoritatea cazurilor, masturbarea incepe ca un lucru interzis, de care trebuie sa-ti fie rusine, copiii crezand ca placerea sexuala e un lucru rau in sine.

Consecinta poate fi, ca odata ajunsi la maturitate nu mai pot avea o viata sexuala pe deplin satisfacatoare.

In concluzie, e normal si firesc atat timp cat celelalte sfere de activitate ale copilului nu sunt afectate (este activ, intelegent, sociabil, are rezultate bune la scoala).

Mai mult ca sigur nu face acest lucru atat de des cat puteti sa va inchipuiti dvs. generalizand situatiile descoperite.

In plus, cred ca  exista o diferenta majora intre ceea ce inteleg adultii prin masturbare (obtinerea unei finalitati orgasmice in absenta partenerului) si jocul autoerotic aducator de noi senzatii placute al unui baietel de 8 ani.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Mircea Raslescu

Psiholog - Psihologia copilului si adolescentului

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul