Imunitatea la inceput de an scolar. Cum pregatim copilul pentru reintrarea in colectivitate

/ / Modificat: 2017-10-06
Imunitatea la inceput de an scolar. Cum pregatim copilul pentru reintrarea in colectivitate

Micutii nostri si-au luat ramas bun de la vacanta mare si au pasit timizi si curiosi in curtea scolii si a gradinitei. Odata cu reinceperea anului scolar insa, apar si motivele de ingrijorare pentru parinti in ceea ce priveste starea de sanatate a micutilor, pentru ca in colectivitati se raspandesc cel mai repede virusurile si bacteriile, raspunzatoare pentru aparitia infectiilor.

imunitate-proimunity

Masurile de preventie, importante

Orice parinte ar trebui sa ia masuri de preventie, iar copilul sa fie cat mai protejat contra infectiilor. Una dintre cele mai importante masuri este protejarea sistemului imunitar al copilului. Daca un copil are imunitatea scazuta, atunci el este mult mai vulnerabil in fata virusurilor si bacteriilor, putant oricand sa contracteze o raceala, gripa sau orice alta infectie respiratorie.

Sunt peste 200 de virusuri care pot cauza infectii respiratorii virale, de la faringita, laringita, otita, sinuzita, pana la bronsita si pneumonie.

Pentru un sistem imunitar puternic, copilasii trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa, bazata pe foarte multe fructe si legume proaspete, o sursa importanta de vitamine si minerale. Pentru intarirea imunitatii este foarte importanta si miscarea zilnica, pentru ca ajuta la o mai buna oxigenare a celulelor corpului, dar si la stimularea tuturor functiilor organismului.

Copiii trebuie, de asemenea, sa aiba un program de somn foarte bine pus la punct, pentru ca ei au nevoie de mult mai multa odihna, spre deosebire de adulti. Odihna are o contributie importanta la intarirea imunitatii.

Administrarea de imunostimulatoare, un mod eficient de a intari imunitatea

Foarte eficiente pentru intarirea imunitatii sunt produsele obtinute din extracte naturale din plante, pe baza de echinacea, vitamina C, propolis, dar si alti compusi care stimuleaza functionarea sistemului imunitar si care si-au dovedit din plin eficienta. Unul dintre aceste suplimente alimentare naturale este Proimmunity, disponibil sub forma de sirop si capsule.

In afara de echinacea, cunoscuta pentru ca stimuleaza fagocitoza (procesul in urma caruia organismul anihileaza virusurile si bacteriile), de vitamina C si de propolis ( antiviral si antibiotic natural), siropul Proimmunity mai contine zinc, un mineral esential pentru intarirea sistemului imunitar, si extract concentrat de soc care contribuie la scaderea perioadei de boala daca este administrat inca de la primele simptome.

Suplimentul Proimmunity este indicat pentru protejarea imunitatii, dar si in perioadele de imbolnavire si de convalescenta, daca micutul a suferit de o infectie respirtatorie, pentru ca recuperarea se va face mai usor.

In curele de intarire a sistemului imunitar, siropul Proimmunity se administreaza timp de doua saptamani, cu perioade egale de pauza. La copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani se dau 5 ml pe zi, la cei intre 4 si 6 ani se dau intre 5 si 10 ml pe zi, iar la cei in varsta de peste 7 ani, cate 2 capsule pe zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate copii Crestere imunitate copii Boli colectivitate copii Pregatire copil scoala Intarire imunitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre