Esti in febra pregatirilor pentru gradinita si scoala? Pregateste-i si organismul pentru un nou inceput

/ / Modificat: 2018-08-27
Esti in febra pregatirilor pentru gradinita si scoala? Pregateste-i si organismul pentru un nou inceput

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi de final, iar noi, parintii, am intrat deja in febra pregatirilor pentru gradinita si scoala. Ghiozdan cu personajul preferat al celui mic, penar, caiete, manuale, uniforma si hainute noi, de toate trebuie sa ne ocupam din vreme.

In plus, daca pentru micutii nostri este prima interactiune cu colectivitatea, suntem atenti atat la pregatirea emotionala a acestora pentru ca adaptarea sa fie blanda si usoara, cat si la intarirea organismului lor pentru ca virusurile si bacteriile cu care vor intra in contact sa nu ii afecteze foarte mult. Pentru ca inceputul gradinitei si al scolii nu inseamna doar emotii, ci anunta si sezonul virozelor, laringitelor, faringitelor sau bronsiolitelor.

Cum intaresti imunitatea organismului

Iti plac povestile? Atunci e simplu: imagineaza-ti, corpul copilului tau este ca un castel: cu porti mari, ferecate si cu ferestre inalte, iar sistemul imunitar este cel care pazeste castelul.

Misiunea principala a sistemului imunitar este aceea de a recunoaste si de a elimina pericolele care ii ameninta sanatatea celui mic, dar si a ta. Asadar, sistemul imunitar este cel care lupta cu toate organismele raufacatoare si le impiedica sa patrunda in castel. Imunitatea reprezinta modalitatea prin care organismul se apara de atacurile virusurilor, bacteriilor si microbilor. In fiecare zi multe dintre aceste organisme: bacterii, virusuri si microbi incearca sa transforme organismul copilului (si al tau) in propria lor casa.

Pentru a reduce riscul ca micutul tau sa raceasca si pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, trebuie sa urmezi cateva reguli:

  • Ofera-i celui mic cat mai multe fructe si legume, care sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, nutrienti extrem de valorosi pentru intarirea imunitatii. Capsunile, papaya, grapefruit, afinele, rosiile, broccoli si cartofii dulci sunt exemple excelente de astfel de nutrienti, pe care le poti combina in numeroase mancaruri, astfel incat cel mic sa le consume cu placere si, in acelasi timp, sa aiba parte de beneficiile lor incontestabile. De asemenea, legumele care contin carotenoizi, cum sunt morcovii, ardeii grasi, caisele, dovleacul, mango, au capacitatea de a lupta cu infectiile din corp. Include in alimentatia copilului grasimi sanatoase precum acizii grasi Omega 3, care se gasesc in special in somon, care sunt excelenti pentru actiunea de sporire a productiei de celule albe ce distrug bacteriile.
  • Redu consumul de dulciuri si bauturi racoritoare cu continut crescut de zahar deoarece acestea slabesc sistemul imunitar si pot duce la hiperactivitate, deci la dezechilibre privind programul de odihna si calitatea somnului, care impreuna slabesc rezistenta organismului.
  • Invata-l pe cel mic sa foloseasca servetelul de cate ori stranuta sau tuseste, sa se spele pe maini regulat.

Intareste-i natural imunitatea

Pentru ca micutul tau sa tina piept virusurilor si bacteriilor, iti recomandam Alinan Proimmunity.

Alinan Proimmunity (sirop si capsule):

  • contine complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C pentru care s-a dovedit clinic ca reduce cu peste 50% numarul de imbolnaviri la nivel respirator;
  • contine extract concentrat de soc, bogat in antocianozide responsabile de scaderea la jumatate a perioadei de boala (actiune demonstrata clinic, in cazul in care s-a administrat de la primele semne de boala);
  • forma organica de Zinc, usor absorbabila, are o deosebita importanta pentru buna functionare a sistemului imunitar, fiind demonstrat clinic ca un aport suplimentar de zinc poate duce la scaderea la jumatate a necesitatii de a utiliza antibiotice;
  •  in plus, Alinan Proimmunity contine vitamina D3, care protejeaza eficient sistemul imunitar si il pregateste pentru aparare.

Alinan Proimmunity (sirop si capsule) este fabricat sub standard GMP. GMP este cel mai inalt standard international de control al calitatii. Acea parte a asigurarii calitatii care garanteaza ca produsele sunt fabricate si controlate in mod consecvent in conformitate cu standardele de calitate si scopul lor de utilizare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imunitate copii Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre