Studiu prezentat de Novakid.ro: cat de mult conteaza pentru copii parerea parintilor lor despre progresul in invatare

/ / Modificat: 2022-09-22
Studiu prezentat de Novakid.ro: cat de mult conteaza pentru copii parerea parintilor lor despre progresul in invatare

Novakid, principala platforma online de engleza pentru copii din Europa, prezinta cele mai recente stiri din lingvistica, neurostiinta si educatie.

Platforma Novakid a analizat un studiu recent realizat de Universitatea Cambridge pentru a descoperi ce este nou in stiinta limbilor straine si cum se transforma: de la modul in care parintii influenteaza succesul copilului in studierea limbilor straine, pana la cum acestia ar trebui sa fie atenti la variabilitatea orelor de curs.

Familia conteaza: atitudinea parintilor fata de limbi formeaza sinele multilingv

Un studiu facut de Universitatea Cambridge, pe parcursul a doi ani, s-a concentrat asupra factorilor care influenteaza exact dorinta studentilor de a se vedea ca fiind multilingvi.

Studiu Novakid

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 1.300 de adolescenti din clasa a 8-a (cu varsta de 12-13 ani), din sapte scoli din Anglia. In cadrul cercetarii, grupurile de studenti vorbitori nativi de engleza si cei care vorbesc engleza ca limba aditionala (EAL) au trebuit sa precizeze pe o scara cat de multilingvi se considerau a fi sau ce emotii au cand utilizeaza aceasta limba.

Cel mai puternic impact asupra atitudinii elevilor fata de limba a fost reprezentat de catre convingerile parintilor despre aceasta. Desigur, tara in care creste copilul este importanta.

Totusi, sondajul a aratat ca influenta parintilor asupra perceptiei copiilor lor de a fi multilingvi este cu 1,4 mai mare decat cea a prietenilor lor si aproape dubla fata de opinia profesorilor. De aceea, unul dintre cele mai importante lucruri pe care parintii pot sa-l faca este sa-si construiasca propriile convingeri pozitive in jurul limbii si sa acorde atentie faptului ca un copil trebuie sa creada, de asemenea, ca studiul unei limbi noi nu inseamna doar sa gaseasca verbe neregulate, ci ca e un proces distractiv, plin de satisfactii, o experienta zilnica placuta.

Cand copilul e constient ca este sustinut de parinti si profesori, devine mai sigur pe sine si pe procesul de invatare. Increderea si comunicarea continua sunt componente foarte importante ale studiului; fara aceste doua pietre de temelie, exista riscul de neintelegere si de ridicare a barierelor. Dar amintiti-va: nu totul se rezuma la a observa din spate. Daca parintii la inceput sunt reticenti, pe parcurs, dupa ce vad cat de usor invata copilul engleza, se motiveaza pe sine si pe copil deopotriva.

Este foarte important ca parintele sa puna intrebari, sa fie creativ si sa faca apel la emotii si experienta. Interesul pentru invatare se masoara prin curiozitatea care se poate observa in ochii unui copil, chiar si printr-o simpla intrebare de genul „Iti place lectia de astazi?”.

Iar acum ca noul an scolar a inceput si trebuie sa te gandesti la activitati educative ce-l pot face pe cel mic sa capete cat mai multe cunostinte, iti recomandam cu incredere lectiile de engleza online Novakid.ro. Prima lectie e gratuita, iar in cadrul acesteia profesorul isi va da seama de nivelul de cunostinte al copilului, de nevoile ce trebuie satisfacute si de metoda de invatare pe care trebuie sa o practice la urmatoarele ore.

Avantajele unui astfel de sistem online se pot observa pe parcurs: de ce 25 de minute sunt mai eficiente decat 60, cursurile digitale sunt mai distractive decat cele clasice si motivatia copilului creste din ce in ce mai mult datorita interactivitatii. Sustine-ti copilul in progresul educational! Intra pe Novakid si afla mai multe detalii.

Despre Novakid

Novakid este o scoala de engleza cu predare online pentru copiii de 4-12 ani, care s-a lansat pe piata internationala in anul 2017, ajungand sa activeze in Romania incepand cu anul 2021. Aceasta a fost recunoscuta de o serie de organizatii din intreaga lume:

●       Conform J’son & Partners Consulting (2021), platforma Novakid este lider pe segmentul sau de activitate in Europa.

●       In 2021, Novakid a fost inclusa de The Org in Top 50 de companii emergente de tehnologie educationala.

●       HolonIQ a inclus Novakid in lista din 2021 a celor mai promitatoare 100 de startup-uri din Europa.

●       Pentru al doilea an consecutiv, Novakid a fost inclusa in topul anual GSV EdTech, ce numara cele mai bune 150 de companii private din spatiul de invatare digitala.

●       In 2022, Novakid a obtinut premiul „Highest Satisfaction” in categoria Online Learning Platforms si s-a clasat in topuri pentru cel mai bun start-up si cea mai buna scoala care ofera lectii individualizate copiilor, folosind metode inovative de predare. 

Copiii care urmeaza cursurile Novakid au parte de lectii asistate de profesori nativi, care predau materia in concordanta cu varsta cursantului si caracteristicile psihologice de dezvoltare. Orice cursant beneficiaza de o prima lectie gratuita, pentru ca profesorul sa observe ritmul si modul in care aceasta lucreaza si retine informatii. Durata unei lectii este de 25 de minute, timp suficient si bine valorificat, in care elevul deprinde limba engleza prin diverse moduri: conversatii cu vorbitori nativi, jocuri, activitati meta-cognitive, videoclipuri si excursii virtuale.

Pentru a afla mai multe despre scoala de engleza Novakid vizitati www.novakid.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre