Scoala de Excelenta a inceput testarea copiilor!

/ / Modificat: 2011-10-21
Scoala de Excelenta a inceput testarea copiilor!

Peste 400 de copii inscrisi din 15 scoli din tot sectorul 6 pe baza recomandarilor profesorilor si criteriilor asociatiei sunt asteptati in Selectia SCREENING pentru Scoala de Excelenta.

Testarile au inceput in prima sambata din luna, 1 octombrie 2011, urmand sa continue pana in 12 noiembrie. Testarile se dau in toate scolile partenere din sectorul 6, care au copii inscrisi.

O noutate fata de anul 2010 (cand din 950 de copii inscrisi, 835 au fost testati dintre care 60% au fost descoperiti cu abilitati intelectuale peste medie), este faptul ca in 2011 sunt asteptati la selectia screening copii din toate sectoarele Bucurestiului.

IRSCA Gifted Education, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6 anunta inceperea testarii screening la nivel international pentru descoperirea abilitatilor cognitive in toate scolile din sectorul 6 in vederea selectiei pentru Scoala de Excelenta ianuarie – iunie 2012, singurul program de educatie dedicat exclusiv copiilor cu abilitati inalte. Sunt invitati sa participe copii din clasele 3-6, indiferent de varsta.

Visul organizatorilor, cu care am inceput proiectul de antreprenoriat social, este sa oferim copiilor ceea ce noi nu am putut avea cand eram copii: educatie la nivelul abilitatilor inalte; sa respectam dreptul fiecarui copil de a invata la nivelul abilitatilor sale.

Copiii cu abilitati inalte au risc social inalt. Si sunt o cauza prea putin cunoscuta si mediatizata. Sunt copii care au dreptul la o educatie diferentiata. Acest proiect doreste sa ofere solutii pentru stoparea risipei de oameni cu abilitati inalte, "cea mai mare pierdere a culturii noastre" (Gowan) – atunci cand persoana supradotata are performante reduse, cand ajunge un "underachiever", un om care se rateaza, care nu se simte nici valorificat, nici apreciat, care nu-si gaseste rostul.

Acest proiect ofera copiilor sansa sa isi faca prieteni, sa simta ca sunt apreciati pentru abilitatile lor, sa faca parte dintr-o comunitate unde aspiratiile lor personale conteaza, unde curiozitatea lor nestapanita este satisfacuta, unde profesorii sunt incantati sa raspunda la intrebari provocatoare, unde mediul hraneste abilitatile si nu le inhiba.

In anul 2010, 45 de copii cu abilitati inalte au urmat prima Scoala de Excelenta: un an de formare cu peste 20 de cursuri de dezvoltare personala, cu o curricula imbogatita ce urmareste dezvoltarea inteligentelor multiple si a abilitatilor naturale, pentru toata viata.

Prima etapa

Prima etapa a proiectului invita copiii din toate scolile partener din sectorul 6 la inscrierea pe baza unui Acord semnat de parinti la testarea screening ce va avea loc in perioada octombrie - noiembrie, in urma recomandarilor facute de profesori si invatatoare, dar si prin autonominalizare. Asociatia a furnizat o lista a criteriilor de recomandare a copiilor pentru participarea in etapa screening.

Testarile au inceput cu prima sambata din luna, 1 octombrie 2011, urmand sa continue pana in noiembrie. Testarile se dau in toate scolile partener din sectorul 6, care au copii inscrisi.

Mai multe despre Scoala de Excelenta si Programul de Inovatie Didactica din sectorul 6, cat si despre etapele care urmeaza puteti citi pe site: Selectia screening si Scoala de excelenta.

Scolile partenere in anul 2011

1. Liceul Lovinescu (campion, 100 de copii recomandati)

2. Scoala 176

3. Scoala 191

4. Scoala 157

5. Scoala 117

6. Scoala 156

7. Scoala 198

8. Scoala 59

9. Scoala 205

10. Scoala 197

11. Scoala 310

12. Scoala 169

13. Liceul Marin Preda

14. Scoala 206

15. Scoala 279

Mult succes copiilor la testare!

Sprijina Copiii Inzestrati in 2011 si Scoala de Excelenta!

Facebook Centrul Gifted

Facebook Centrul Gifted - page

Istoric

In anul 2010 a fost lansat in sectorul 6 la initiativa Inspectoratului Scolar Sector 6 primul Program de Inovatie Didactica dedicat copiilor cu abilitati inalte, care sustine profesorii, parintii, si copiii cu o educatie de excelenta prin noile metode inovative de decoperire a inteligentelor multiple si a abilitatilor pentru toata viata printr-un parteneriat cu asociatia non-profit IRSCA Gifted Education.

Proiectul este unic in Romania si, totodata, un proiect cu vizibilitate maxima la nivel national si international si de o importanta capitala pentru sustinerea cu o educatie diferentiata, a copiilor cu abilitati inalte pentru dezvoltarea unei societati bazate pe cunoastere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere scoala copii Educatie scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre