Invatam matematica cu ajutorul casei de marcat

/ / Modificat: 2017-09-18
Invatam matematica cu ajutorul casei de marcat

Cand auzim cuvantul "matematica", gandul ne zboara automat la ecuatiile si problemele complicate pe care profesorii nostrii obisnuiau sa ni le dea in scoala generala si, mai tarziu, in liceu. Aceia dintre noi care nu au avut o inclinatie naturala spre aceasta stiinta exacta, au fost cu atat mai fericiti sa scape de matematica, odata cu finalizarea studiilor. Dar iata ca timpul a trecut, am devenit parinti si copiii nostri au ajuns deja la varsta cand trebuie sa mearga la scoala. Cosmarul nostru revine! Ne gandim cu groaza ca o sa ne facem de ras in fata propriilor nostri copii.

Din fericire, gratie metodelor moderne de predare si a jucariilor ingenioase, matematica se poate dovedi extrem de atractiva si amuzanta. Micutii nostri pot invata sa socoteasca, distrandu-se de minune, iar noi ne putem relaxa in voie.

matematica-lidl

Beneficiile jocului de-a cumparatorul si vanzatorul

Joaca este cea mai eficienta metoda de invatare, deoarece reuseste sa imbine intr-un mod unic utilul - adica invatarea, cu placutul - distractia. Pana si pustii de gradinita pot invata sa numere si sa faca operatii simple de matematica, daca noi, parintii, stim ce instrumente sa le oferim pentru a-i sprijini in procesul de invatare si dezvoltare. Una dintre cele mai simple metode de a-i face sa prinda gustul socotitului este sa le oferim o casa de marcat de jucarie.

Odata ce au depasit pragul de trei ani, copiii incep sa manifeste un interes urias pentru activitatile care presupun asimilarea de informatii noi, interesante si complexe.

Joaca de-a cumparatorul si vanzatorul ne ajuta astfel copiii sa-si dezvolte o serie de abilitati cheie si sa invete, totodata, sa numere si sa socoteasca.

Jucandu-se cu o casa de marcat de jucarie, copiii nostri invata ca trebuie sa mearga la cumparaturi, daca au nevoie de anumite produse. Lucrurile necesare traiului de zi de zi nu se gasesc peste tot, la indemana, ci in magazine specializate, asezate frumos pe rafturi. Totodata, ei invata ca nimic nu este gratis. Pentru a cumpara ceva, trebuie sa dispui de bani cu care sa achiti produsele pe care ti le doresti sau de care ai nevoie.

Casa de marcat ii mai invata pe cei mici ca marfurile cumparate se scaneaza mai intai, apoi se achita. Ei mai observa ca fiecare produs are un pret al sau, asa ca nu ai cum sa ai mereu banii potriviti. Cel care joaca rolul casierului invata astfel sa dea restul, cu alte cuvinte, invata sa fata scaderi.

Copilul care joaca rolul cumparatorului invata si el sa numere banii, inainte de a-i da casierului. Totodata, invata sa faca alegeri. La cumparaturi, poti achita atat cu bani cash (numerar), cat si cu cardul.

Din 11 septembrie, colectioneaza alaturi de copilul tau cele 30 de produse mini de la Lidl si deschideti la voi acasa propriul magazin! La fiecare 50 lei cheltuiti primesti un produs in miniatura din colectia Lidl Mini Shop. In plus, la achizitia oricarui produs Bio din Piata Lidl, mai primesti o figurina cu care cel mic isi poate completa colectia.

Si casa de marcat, atat de utila in procesul de invatare prin joaca, o poti gasi pe rafturile magazinului Lidl, alaturi de albumul special in care sa adunati produsele in miniatura, cosul si caruciorul de cumparaturi.

Casa de marca, o jucarie complexa

Este adevarat ca micutii de 3 ani nu stiu sa exploateze o casa de marcat de jucarie la potentialul sau maxim. Totusi, ei pot invata sa numere bancnotele, monedele si cumparaturile, insusindu-si totodata notiuni despre alimente si, eventual, despre ceea ce au nevoie pentru a gati o anumita mancare.

Incepand cu varsta de 4-5 ani, copiii devin familiarizati cu cifrele si pot socoti. Ei pot invata, cu ajutorul casei de marcat, primele operatii matematice simple: adunarea si scaderea.

Prescolarii si scolarii pot folosi casa de marcat pe post de calculator de birou. Aceasta jucarie chiar functioneaza ca un calculator adevarat. Desigur, nu vom putea niciodata sa rezolva radicali si procente cu ea, dar le putem arata copiilor nostri cum sa adune, sa scada, sa imparta si sa inmulteasca.

Variantele de joc sunt nenumarate, doar imaginatia e limita! Iar pe site-ul Lidl, in pagina surprize.lidl.ro/minishop, gasesti o multime de lucruri care ii vor stimula imaginatia copilului tau, facand joaca de-a magazinul si cumparaturile si mai complexa. Intra in pagina si printeaza bani de jucarie – copilul ii poate folosi pentru a simula tot procesul de la casa de marcat, etichete de pret sau etichete cu reduceri si multe alte accesorii care vor face jocul mai frumos.

Iata cat de complexa se poate dovedi casa de marcat - aceasta jucarie, la prima vedere banala. Daca nu v-ati ganditi niciodata sa achizionati una pentru copiii vostri, poate ca este momentul sa luati in calcul si aceasta optiune. Pretul este modic, iar raportul calitate-pret este unul superior. Cat despre utilitatea unei astfel de jucarii, urmeaza sa va convingeti singuri.

Spor la socotit!

Du joaca mai departe si fa o poza cu un produs mini si produsul real corespondent. Incarca imaginea pe site-ul Lidl si poti castiga saptamanal unul dintre cele 40 de vouchere de cumparaturi in valoare de 50 de lei fiecare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Matematica copii Jocuri educative

Articole recomandate

Citeste si despre