Cum sa atragem copiii spre activitatea de lectura

/ / Modificat: 2019-12-06
Cum sa atragem copiii spre activitatea de lectura

Principalul obiectiv al unui scriitor pentru copii este acela de a crea carti cu teme aduse in actualitate pentru prescolari si scolari mici, ce se dezvolta sub indrumarea parintilor, bunicilor, profesorilor, principalii actori care isi pun amprenta specifica asupra educarii si dezvoltarii copilului, sa ii formeze un sistem de capacitati necesare integrarii sociale.

Exista o diversitate de carti pentru copii, dar si o diversitate de asteptari ale lor in ceea ce privestetemele abordate, care sunt, permanent, in continua concurenta cu diverse desene animate si filme pentru copii foarte atractive.

Una dintre cartile care poate orienta copilului spre activitatea de lectura este ”Surprizele iernii”scrisa de Stefania Tudorache, autoarea volumului de poezii ”Magia punctelor”, unic prin stimularea abilitatii de interactiune a copiilor, cat si prin abordarea de subiecte majoritar inedite si existenta unor poezii personalizate.

Fiind atat de aproape de sufletele copiilor, autoarea doreste sa ii incante, de aceasta data pe copii cu personaje inedite; micutii vor parcurge, impreuna cu ele, un labirint al emotiilor generate de anotimpul iarna.

Cartea ”Surprizele iernii” este un  mijloc bibliografic in concordanta cu activitatea specifica perioadei copilariei – jocul si un mijloc de dezvoltare a inteligentei emotionale, de promovare si transmitere a valorilor nationale moral-spirituale si, nu in ultimul rand, a gandirii antreprenoriale.

”SURPRIZELE IERNII” dezvolta inteligenta emotionala prin

 

  • Perceperea corecta a emotiilor personale si ale celor din jur;
  • Crearea si mentinerea unor relatii de prietenie;
  • Folosirea emotiilor intr-o maniera constructiva, prin alegerea unor reactii ce presupun emotii pozitive;
  • Dezvoltarea abilitatilor sociale: cooperare, rezolvarea unor probleme, altruismul, suportul emotional, perseverenta, adoptarea unor comportamente care le cresc popularitatea

Promoveaza si transmite valori nationale moral-spirituale care au un rol important in viata romanilor: obiceiuri si traditii cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Stimuleaza gandirea antreprenoriala aducand in fata micilor cititori personaje antreprenori, stimulandu-i pe copii sa aiba incredere in sine, sa-si doreasca sa atinga obiective proprii, sa fie perseverenti.

Doritorii de surprize pot accesa pagina www.facebook.com/magiapunctelor, sau sa trimita un e-mail la adresa tudorachestefania60@gmail.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre