Cum alegem ghiozdanul potrivit pentru scoala

/ / Modificat: 2018-08-16
Cum alegem ghiozdanul potrivit pentru scoala

Odata cu inceperea gradinitelor si a scolilor, parintii au misiunea de a alege ghiozdanul sau geanta copilului.

Cea mai potrivita alegere trebuie sa ia in considerare varsta si nivelul scolar al copilului, de exemplu, prescolarii ar trebui sa poarte un ghiozdanel mai mic, in timp ce scolarii s-ar putea sa aiba nevoie de ghiozdane sau genti tip troller, care sunt mai spatioase si in care cei mici pot transporta mai multe carti si accesorii de care au nevoie la ore. Adolescentii vor prefera ghiozdanele mai mari sau genti de umar la moda.

Indiferent de clasa in care se afla copilul tau, iata cateva lucruri esentiale de care sa tii cont atunci cand achizitionezi ghizdanul sau geanta pentru acest an scolar:

Ghiozdanul potrivit pentru un prescolar

Daca copilul tau este prescolar, un ghiozdanel mai mic este mai usor si mai comod de purtat pentru ca nu va avea nevoie sa care multe carti in el. Un ghiozdan cu dimensiunea de 35 cm pe 25 cm si o baza de 15 cm este suficient pentru ca cel mic sa care un caiet, o cutiuta cu pranzul si o sticla de apa. Daca trebuie sa ia la scoala mai mult decat atat, atunci o geanta pe roti s-ar putea sa ii fie de ajutor pentru a transporta o greutate mai mare.

Exista si varianta achizitionarii unui ghiozdan mai mic care sa se converteasca intr-un troller, important este ca el sa fie usor de manipulat si de tras. Copiii prescolari isi doresc la aceasta varsta ghiozdane colorate, cu imagini ale personajelor preferate, insa evita sa cheltui prea multi bani pe ele pentru ca nu le vor folosi pentru mult timp.

Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru elevii de scoala primara

Copiii din clasele primare s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult spatiu pentru ca de obicei cara cu ei la scoala mai multe carti si caiete, de aceea o geanta de scoala de marime medie, cu roti, este alegerea cea mai buna pentru copilul tau.

Unii copii aflati in clasele primare prefera ghiozdanul, asa ca pentru a evita ca cel mic sa care in spate greutate prea mare, poti sa ii cumperi un ghiozdan de marime medie si o geanta de mana in care sa isi puna carti sau alte lucruri de care are nevoie pentru proiectele scolare.

Elevii din scoala gimnaziala si adolescentii

Copiii din scoala gimnaziala, ca si adolescentii, sunt mult mai independenti decat cei mici atunci cand isi aleg ghiozdanul sau geanta de scoala, asa ca nu ar trebui sa te surprinda daca nu ti se va permite sa ai mare lucru de spus in alegerea lor.

Este important sa investesti in ghiozdane sau genti de calitate, pentru ca activitatea lor scolara este intensificata in gimnaziu si liceu si vor avea cu siguranta si activitati extra curiculare care sa solicite mai multe lucruri ce trebuie transportate.

Este indicat sa cumperi un ghiozdan sau o geanta de scoala care sa fie in trend, in functie de preferintele copilului, dar care sa fie functionala si rezistenta, in aceste cazuri cele mai costisitoare au o garantie mai buna si sunt de o calitate exceptionala.

Daca iei in considerate nevoile si preferintele copilului tau, poti alege cu usurinta un ghiozdan sau o geanta potrivita pentru scoala, important este sa ai in vedere faptul ca pe masura ce copilul creste va transporta tot mai multe rechizite, carti si accesorii, laptopuri si echipamente sportive, pranzul si poate chiar o bautura, sa ca asigura-te ca orice ai achizitiona este de calitate, este usor de manevrat si va fi suficient de durabil pentru cel putin un an scolar, daca nu chiar mai mult.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ghiozdan Ghiozdan copii Ghiozdane gradinita copii Rechizite si ghiozdan copii

Articole recomandate

Citeste si despre