De ce se masturbeaza copiii si ce poti face tu?

/ / Modificat: 2019-01-21
De ce se masturbeaza copiii si ce poti face tu?

Cand un parinte isi surprinde copilul ca se scarpina in ureche prea mult, ii spune linistit sa se potoleasca ca poate sa faca o infectie neplacuta la ureche.

Cand un parinte isi surprinde copilul ca se joaca cu organele sale genitale prea mult, brusc apar vinovatii, suspiciuni, intrebari, ganduri subconstiente, acuze, amenintarea copilului in unele cazuri – si asta chiar daca stim la nivel rational ca este un comportament incadrat in limite normale.

Mai mult, evitam sa discutam subiectul, ne prefacem ca aceste lucruri nu s-au intamplat. De ce avem aceste complexe si sentimente puternice cand vine vorba de masturbare?

Majoritatea copiilor incep sa isi exploreze zona genitala cam de cand realizeaza ca nu mai sunt bebelusi, ci fetite sau baietei.

Tocmai cand incepem sa ne obisnuim cu gandul ca gata, nu mai avem un bebelus, ne confruntam brusc cu imaginea baietelului care isi descopera erectia sau a micutei si dragalasei fetite care isi misca soldurile in sus si in jos pe perna si are o privire incantata, cu ochisorii sclipindu-i de placere. Cat de prost ne simtim si cum nu stim ce sa facem sau sa spunem!!

Nu suntem inca pregatiti sa ne privim copilasii inocenti ca pe viitori adolescenti maturi sexual, iar toate astea se izbesc de propriile noastre trairi complicate despre propria sexualitate. Nu e de mirare ca apar asemenea confuzii in mintea noastra.

Daca totusi ne detasam si analizam la rece, ne putem da seama ca are sens ca cei mici sa doreasca sa isi cerceteze propriul corp. Cand ei incep sa invete importanta de a se duce la toaleta si de a nu mai face pe ei, e normal sa anticipam ca vor fi la fel de curiosi sa descopere tot ce se afla in zona aceea a corpului lor pe care atata vreme au avut-o ascunsa in spatele scutecelor.

Baietii se vor juca cu penisul lor. Fetele isi vor pune degetelele in zona vaginala si uneori e posibil sa insereze si obiecte. Multi copii vor folosi orice ocazie ca sa repete acest gest pe care ei nu il considera nici rau, nici rusinos, indiferent daca parintii ii vad sau nu. Aceasta explorare le produce placere, asa cum fiecare dintre noi stim.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masturbare Masturbare copii

Articole recomandate

Citeste si despre