5 cele mai bune emisiuni si programe TV pentru copii

/ / Modificat: 2014-05-28
5 cele mai bune emisiuni si programe TV pentru copii

Desi stii ca nu e bine sa lasi copilul prea mult la televizor, atunci cand il lasi, alege intotdeauna programe tv care-l invata lectii importante de viata despre generozitate, curaj, empatie, il ajuta sa isi descopere talente si abilitati - cantat, dansat, gatit - si sa isi imbogateasca cultura generala cu informatii pretioase despre istorie, geografie, literatura etc.

In acelasi timp, asigura-te ca aceste programe il ajuta sa se distreze si relaxeze in cele cateva zeci de minute petrecute in fata televizorului. Cele mai apreciate programe tv de copii raman desenele animate, show-urile de talente, dar si emisiunile educative, prezentate de personaje amuzante si vesele.

Jurnal pentru copii - Digi 24

"Jurnal pentru copii" este, la ora actuala, cea mai buna emisiune tv pentru copii din Romania. A castigat, in decembrie 2013, trofeul cel mare la categoria "Programe pentru copii", in cadrul unui eveniment de decernare a premiilor pentru cele mai bune programe tv din Romania, organizat de CNA (Consiliul national al Audiovizualului).

Jurnalul este prezentat de Miruna, o fetita de numai 9 ani, considerat in prezent cel mai tanar jurnalist roman. Principala atractie a acestei emisiuni, pe langa informatiile pretioase care ajuta la imbogatirea culturii generale a celor mici, sunt interviurile pe care fetita le realizeaza cu "oameni mari" si vedete din Romania, pe teme de interes pentru cei mici. Copiii pot urmari acest jurnal in fiecare sambata si duminica, de la orele 09:30.  

In curtea bunicilor - TVR 2

In fiecare duminica, de la ora 10:10, TVR difuzeaza emisiunea "Curtea bunicilor", un program educativ si distractiv care prezinta lumea inconjuratoare pe intelesul copiilor. Personajele emisiunii - Bunicul, Bunica, Matusa Mariana, nepotii si Magame Geamantan - pun copiii in fata unor provocari noi - dansat, impletit, gradinarit etc. - din care cei mici invata lectii importante de viata si isi descopera abilitati noi.

Fiecare emisiune este insufletita cu zambete, cantece si dansuri simpatice, care atrag rapid atentia copiilor din fata micului ecran si ii stimuleaza sa se distreze si sa relaxeze.  

Next Star - Antena 1

"Next Star" este o emisiune cu si despre copii talentati, curajosi si pasionati de muzica si cantat. Incurajeaza-ti copilul sa se uite in fiecare joi, de la ora 20:30, la acest show educativ cu prichindei pentru a descoperi talentele celor mici, dar si curajul pe care-l au pentru a se inscrie la o astfel competitie.

Este o emisiune care-ti pune copilul fata in fata cu unele dintre cele mai mari temeri ale copilariei. Are si o latura educativa, intrucat reprezinta un exemplu prin care-ti poti invata copilul sa-si depaseasca timiditatea, tracul de scena (la serbari de la scoala sau gradi) si sa isi descopere propriile talente pe care sa le cultive si sa le trasforme in pasiuni.  

Junior Chef - Antena 1

Junior Chef este un show culinar pentru copii, difuzat in fiecare luni, de la ora 20:30, in care cei mici vin sa-si etaleze talentele gastronomice in fata a trei jurati - Horia Virlan, Anca Lungu si Marius Vizante. Este o emisiune care deschide apetitul copiilor pentru gatit si care-i incurajeaza sa-si descopere propriile pasiuni si talente.

In cazul in care vrei sa-ti implici mai mult copilul in bucatarie, iar eforturile de pana acum au fost sortite esecului, incurajeaza-l sa se uite la acest show culinar. Gatitul va deveni in scurt timp activitatea lui preferata, indiferent daca are sau nu talent.  

Desene animate - Nickelodeon

Programele tv preferate ale copiilor raman desenele animate, iar unul dintre cele mai frumoase si captivante canale de televiziune dedicate acestora este Nickelodeon. In fiecare zi, copilul poate descoperi aventuri si povesti noi ale eroilor preferati, intr-unele dintre cele mai interesante si educative desene animate. Cele mai populare dintre ele sunt difuzate zilnic:

  • Kung Fu Panda: Legendele Teribilitatii (14:45- 15:40);
  • Pinguinii din Madagascar (15:40-16:30);
  • Spioanele (18:35-19:00);
  • Dora descopera lumea (9:20-(9:45).

Care este emisiunea tv preferata a copilului tau? Ce alte emisiuni crezi ca merita introduse in programul copilului, atunci cand il lasi sa stea la televizor? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desene animate copii

Articole recomandate

Citeste si despre