Obezitatea si anemia la copii, prevenite prin joc in aer liber

/ / Modificat: 2014-01-20 16:47:09

Anemia si obezitatea sunt afectiuni cu care sunt diagnosticati din ce in ce mai multi copii moderni. Unul dintre factorii care influenteaza declansarea acestor boli este sedentarismul, cosmarul oricarui parinte care vrea sa aiba un copil in forma si sanatos. Jocurile in aer liber reprezinta una dintre cele mai simple si distractive metode de a covinge copilul sa fie mai activ si sa tina la distanta anemia si obezitatea de organismul lui.

joc-aer-liber-copii

Jocul in aer liber previne anemia si obezitatea

Potrivit statisticilor, numarul copiilor care petrec foarte multe ore pe zi in fata calculatorului si televizorului a crescut dramatic, aproape in acelasi ritm cu cazurile de obezitate si anemie inregistrate in spitale, in randul celor mici. Miscarea fizica este una dintre cele mai importante metode de prevenire a anemiei si obezitatii la copii.

Nu este insa intotdeauna usor sa ii convingi sa lase din mana telecomanda sau laptopul pentru a se dedica sportului, deoarece emisiunile, desenele animate si jocurile video par mult mai interesante pentru el. Pentru a-ti convinge copilul sa faca mai multa miscare, este important sa ii starnesti interesul si sa ai in "maneca" idei de jocuri sau activitati in aer liber care sa fie mai atractive decat televizorul sau calculatorul.

Activitatea fizica il ajuta sa fie sanatos si in forma. Previne ingrasarea si fortifica organismul, ajutand copilul sa creasca armonios si sa fie mereu activ si plin de viata. In momentul in care musculatura nu este antrenata in activitati care presupun depunerea efortului fizic si arderea caloriilor, copilul se ingrasa si risca sa devina obez.

In fata calculatorului si televizorului, copilul adopta o alimentatie saraca in nutrienti esentiali pentru sanatate si bogata in calorii si aditivi alimentari care ingrasa si afecteaza sanatatea. Obiceiurile alimentare nocive pe care are tendinta de a si le forma in fata tv-ului si calculatorului conduc la aparitia anemiei, o afectiune caracterizata prin deficienta de vitamine si minerale din corp, in special a fierului.

Jocuri in aer liber atractive pentru copii

Jocurile in aer liber nu sunt doar o forma de miscare fizica si de a determina copilul sa fie activ si sanatos, ci si o metoda de explorare si invatare pentru el. Pentru a-i distrage atentia de la calculator sau tv, jocurile in aer trebuie sa fie interesante, distractive si foarte moderne, de interes pentru o masa cat mai mare de copii.

La varste mici, copilul isi doreste intotdeauna ce vede la alti copii de varsta lui, de aceea, poti profita de acest comportament pentru a-i starni inetersul pentru cateva jucarii si jocuri in aer liber de care tot mai multi copii sunt atrasi:

  • plimbatul cu rolele;
  • plimbatul cu bicicleta;
  • mersul cu skateboardul;
  • badmingtonul;
  • jocurile cu mingea;
  • sotronul;
  • coarda;
  • fata-ascunselea;
  • leapsa;
  • ridicarea zmeului etc.

Copilului tau ii plac jocurile in aer liber? Ce masuri iei pentru a preveni obezitatea si anemia la copil? Spune-ne sfaturile si secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Taguri Prevenire obezitate copii Obezitate copii Anemie copii

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre