Cele mai sanatoase ceaiuri

/ / Modificat: 2019-02-14
Cele mai sanatoase ceaiuri

Iubitorii de ceai nu au nevoie de un motiv special pentru a-l savura. Totusi, proprietatile acestei licori magice sunt uluitoare pentru sanatate.

Iti prezentam in urmatorul articol cele mai sanatoase ceaiuri!

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este folosit de mii de ani pentru a remedia probleme de sanatate, precum migrenele, indigestia sau tipicele raceli sezoniere. Totusi, beneficiile consumului de ceai de ghimbir nu se opresc aici.

El poate fi consumat si pentru a elimina tusea, bronsita, infectiile respiratorii, artrita, dar si pentru a ameliora durerile cauzate de menstruatie sau durerile musculare. In ceea ce priveste prepararea acestuia, este foarte important sa nu se utilizeze pliculetele cu prafuri din comert, ci radacina proaspata de ghimbir. In acest fel, rezultatele sunt garantate.

Ceaiul de ghimbir poate fi consumat cu miere, suc de lamaie sau miere, pentru a avea un gust mai dulce. De asemenea, poate fi utilizat si ca un inlocuitor al cafelei: are efect tonic, eliminand oboseala si toxinele prezente in organism.

Ceai de salvie

Salvia, cunoscuta in popor si sub denumirea de Palma Maicii Domnului, este o planta melifera ce provine din zona Mediteraneana si este cunoscuta pentru puterile sale miraculoase asupra organismului.

Salvia are efect antinevralgic, antiseptic, antioxidant, digestive, hipoglicemiant, dar si antiinflamator. Consumul de ceai de salvie este ideal pentru tratarea afectiunilor din cadrul sistemului digestiv, respirator, dar si nervos. De asemenea, poate fi utilizat si pentru a elimina transpiratia in exces, dat fiind faptul ca are efect astringent.

Pentru cei ce sufera de diabet, consumul de ceai de salvie ajuta la reducerea nivelului glicemiei si slabeste rezistenta pe care o opune organismul la insulina prin imbunatatirea receptivitatii acestuia la tratament. Ceaiul de salvie are efecte miraculoase si asupra cancerului: cancerul de san sau cancerul de colon pot fi tratate prin intermediul infuziei de salvie.

Ceaiul de salvie poate fi utilizat si extern pentru a vindeca diferite rani, pentru a reduce dimensiunea porilor fetei, dar si pentru albirea dintilor. Acest ceai poate fi preparat atat din frunze uscate, cat si din seminte. Ceaiul de salvie preparat din seminte este indicat in special pentru tratarea afectiunilor din cadrul sistemului nervos.

Ceai de galbenele

Cu siguranta ceaiul de galbenele nu putea lipsi de pe lista celor mai sanatoase ceaiuri. Galbenelele sunt cunoscute sub denumirea de „flori de aur”, dat fiind faptul ca au efecte miraculoase asupra sanatatii, dar si a frumusetii.

Aroma ceaiului de galbenele este una imbietoare, iar de cele mai multe ori acesta este consumat din pura placere, si nu pentru efectele benefice pe care le are asupra sanatatii. Consumul de ceai de galbenele ajuta la intarirea sistemului imunitar, la ameliorarea afectiunilor gastrointestinale (indigestia, gastrita, ulcerul peptic), la reglarea ciclului menstrual si la ameliorarea durerilor provocate de acesta.

De asemenea, beneficiile sale nu se opresc aici. Ceaiul de galbenele poate fi utilizat si extern, prin aplicarea unor comprese pe zonele problematice: previne aparitia ridurilor, amelioreaza acneea si ofera tenului stralucire prin proprietatile sale emoliente, ajuta la tratarea matretii si la hidratarea scalpului uscat, lipsit de stralucire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ceai Ceai copii Ceaiuri

Articole recomandate

Citeste si despre