Trucul viral al unui parinte pentru a obisnui copiii sa poarte o masca inainte de a se intoarce la scoala

/ / Modificat: 2020-08-07
Trucul viral al unui parinte pentru a obisnui copiii sa poarte o masca inainte de a se intoarce la scoala

Mastile sunt un accesoriu esential al noului normal in plina pandemie de coronavirus. Medicii spun ca este foarte important sa le purtam pentru a evita raspandirea noului coronavirus.

Uneori insa, aceste masti pot deveni enervante si incomode. Din acest motiv, multi parinti sunt ingrijorati de faptul ca micutii lor nu o vor putea purta timp indelungat atunci cand se vor intoarce la scoala. 

Trucul unui parinte ar putea fi insa de folos pentru alti parinti, pentru ca copiii sa se poata obisnui cu masca de protectie. 

Leland Schipper este parinte si profesor de matematica din Iowa, Statele Unite. Atat el, cat si sotia sa, care este tot profesor, sunt ingrijorati de inceperea scolii in timpul pandemiei. 

Ambii se vor intoarce la munca si fiul lor prescolar, ca toti ceilalti copii, va trebui sa poarte masca de protectie. 

Solutia: purtatul mastii in fata ecranelor 

Pe langa faptul ca i-au explicat fiului lor de ce ar trebui sa o foloseasca, solutia cu care au venit amandoi a fost ca micutul sa inceapa sa practice purtatul mastii acasa. Au stabilit o regula: se va putea uita pe tableta doar daca poarta masca. Ideea lui Leland a devenit virala si pana in prezent a fost impartasita de mai mult de 153.000 de ori.

Desi este un truc bun, care ar putea functiona, in ceea ce priveste obisnuirea copiilor cu masca de protectie, astfel incat sa nu se gandeasca tot timpul la aceasta, cel mai important este sa explicam  in mod clar de ce este esential sa purtam masca. 

Recomandarea actuala este ca copiii peste 3 ani sa poarte masca. Copiii mici, cu varsta pana in doi ani, nu trebuie sa foloseasca masca de protectie deoarece exista riscul de sufocare.

In cazul copiilor cu varste intre 2 si cinci ani, care nu tolereaza masca sau nu sunt capabili sa o poarte corespunzator, este important sa le explicam masurile de protectie, cum ar fi spalarea mainilor si distantarea sociala. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre