Distreaza-te cu copilul cand se intrerupe curentul

/ / Modificat: 2012-12-11
Distreaza-te cu copilul cand se intrerupe curentul

Momentul in care se opreste curentul si mai este si noapte poate fi un moment inspaimantator pentru copilul tau, mai ales daca ii este frica de intuneric. Transforma intunericul cauzat de intreruperea curentului electric intr-o oportunitate de distractie si voie buna pentru prichindel.

Iata cateva activitati si jocuri pe care sa le practicati cand pica curentul, care nu doar ca vor distra copilul, dar l-ar putea ajuta sa treaca mai usor peste teama de intuneric.  

Jocuri de rol

Ati aprins cateva lumanarele, cat sa va vedeti intre voi, dar nu aveti o lumina destul de puternica cat sa intreprindeti cine stie ce jocuri sau activitati? Nu este nicio problema! Este suficienta lumina cat pentru a stimula imaginatia si creativitatea copilului si pentru a va initia in diverse jocuri de rol. Puneti in scena diverse scenete si imitati tot felul de personaje de poveste cunoscute pentru copii.

Jocuri de societate

Nici jocurile de societate nu sunt de neglijat, daca ai suficiente lanterne sau lumanarele cat sa asiguri o vizibilitate medie a pieselor de joc. Daca este zi afara cand se intrerupe curentul, atunci orice joc de societate este perfect si face copilul sa uite ca nu are televizor sau calculator.

In cazul in care nu dispuneti de suficienta lumina pentru a pune in practica astfel de jocuri, incurajeaza copilul sa faca un puzzle din piese mari ori sa se joace cu un lego sau alte jucarii pe care le are.

Karaoke

Si ce daca a picat curentul? Nu inseamna ca nu puteti canta si dansa exact ca atunci cand ascultati muzica la televizor sau calculator. Este o sansa buna pentru a stimula imaginatia copilului. Improvizati tot soiul de instrumente muzicale, din oale, linguri, cutiute pe care le are copilul si alte jucarii zgomotoase si incurajeaza prichindelul sa iti cante tot felul de melodii, ca si cand ar fi un artist desavarsit.

Lauda-l pentru fiecare performanta si incurajeaza-l sa mearga mai departe! Nu stii niciodata ce talent muzical se ascunde in micutul tau de numai cativa anisori.

Jocuri diverse

"Fazan", "Tomapant", "Adevar sau provocare" si "Mima" sunt doar cateva dintre jocurile pentru care nu va trebuie niciun strop de electricitate. Sunt amuzante, va ajuta sa petreceti timp de calitate in familie si sa faceti copilul sa se simta mai relaxat, mai ales pe intuneric.

Crafturi si desene

Copilul tau nu se poate uita la televizor si nu se poate juca la calculator, dar isi poate folosi manutele dibace si imaginatia bogata pentru a desena si colora. O alta idee prin care micutul tau se poate distra cand se intrerupe curentul este sa lipeasca, decupeze si coloreze tot soiul de crafturi si decoratiuni.

Intreruperea curentului reprezinta o ocazie nemaipomenita pentru familia ta de a petrece timp de calitate impreuna si de a va bucura de momente placute alaturi de copil. Profitati de ele pentru a va juca, pentru a discuta diverse probleme sau pur si simplu pentru a va bucura unii de compania celorlalti.  

Copilul tau cum se distreaza cand este noapte si se intrerupe curentul? Ce alte idei de jocuri sau activitati pentru momentele in care pica curentul mai stii? Spune-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii intuneric Activitati distractive copii Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre