Trucuri pentru a evita muscaturile de tantari la copii si cum se trateaza acestea

/ / Modificat: 2019-06-18
Trucuri pentru a evita muscaturile de tantari la copii si cum se trateaza acestea

Vremea buna si vacanta echivaleaza cu momente de distractie maxima pentru copii, dar apar si unele dezavantaje ale acestei perioade calduroase, cum ar fi arsurile solare, ciupercile sau muscaturile de insecte.

Ciupiturile de tantari sunt normale in timpul verii si, chiar daca nu reprezinta un pericol pentru sanatate, acestea sunt foarte enervante. Intr-o oarecare masura, poti evita acele muscaturi de tantari si exista si cateva trucuri pentru a le preveni.

6 trucuri pentru a evita muscaturile de tantari la copii

1. Tine copilul departe de zonele in care tantarii se aduna si mai ales dimineata si seara. Este prima recomandare pentru a evita inteparea si reactiile alergice ale copiilor.

2. Imbracamintea este un factor cheie in prevenirea muscaturilor de tantari. Este recomandat sa se utilizeze haine de culoare deschisa si, ori de cate ori este posibil, sa se foloseasca o bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi, pentru a avea cea mai mare parte de piele acoperita.

3. Pune ghivece cu busuioc la ferestrele casei pentru a impiedica intrarea tantarilor. Iar daca lipesti cateva frunze pe corpul copilului tii tantarii la distanta.

4. Evita sa speli copilul cu sapunuri si geluri cu miros intens si uita de parfum, deoarece aceste mirosuri atrag tantarii si alte insecte.

5. Produsele chimice pot provoca alergii unor copii, de aceea este bine sa alegi si produse naturala cum ar fi rozmarinul sau citronela.

6. Tantarii musca pe baza mirosului corpului, astfel incat hrana influenteaza mult atunci cand vine vorba de a atrage mai mult sau mai putini tantari. Vitamina B1 sau usturoiul previn muscaturile de tantari.

Ce trebuie facut in cazul muscaturii de tantari

In ciuda acestor masuri preventive, este practic imposibil sa se evite muscatura oricarei insecte. De asemenea, nu este vorba sa tii copilul inchis in timpul verii pentru ca este ceva normal ca aceste lucruri sa se intample.

Muscaturile de tantari nu reprezinta un pericol decat in zonele tropicale pentru ca cel mic se poate contamina cu anumite boli, iar in acest caz cel mai bine este sa fie tratat de un pediatru. Dar trebuie sa ai grija ca micutul sa nu provoace vreo infectie, atingand sau scarpinandu-se des.

Cum se trateaza muscaturile de tantari

  • aplicarea unui prosop rece sau pulverizarea unui spray pe baza de apa termala;
  • aloe vera aplicata direct pe muscatura. Este unul din cele mai bune analgezice pentru mancarime;
  • daca in jurul muscaturii se umfla zona sau se inroseste, trebuie sa mergi la doctor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muscaturi tantari copii Intepaturi tantari

Articole recomandate

Citeste si despre