„Nu iesi afara cu parul ud ca racesti“. Mituri despre raceala

/ / Modificat: 2019-01-23
„Nu iesi afara cu parul ud ca racesti“. Mituri despre raceala

Un studiu american a aratat ca multi parinti apeleaza atat la recomandarile medicilor, cat si la „strategii folclorice“ cand vine vorba sa combata racelile copiilor lor.

Cum se explica si care sunt cele mai frecvente mituri legate de raceala care se transmit de la parinti si bunici.

Spalatul frecvent pe maini, pastrarea igienei personale si a spatiilor de locuit, evitarea persoanelor bolnave sunt sfaturi de preventie pe care le stim cu totii si pe care medicii infectionisti obisnuiesc sa le dea cand vine vorba despre evitarea gripei si a racelilor in randul celor mici si nu numai. Si care au la baza dovezi stiintifice.

Cei mai multi parinti din SUA insa au declarat in urma unui sondaj ca sustin si aplica aceste metode, dar si ca in proportie de 70% apeleaza si la „strategii folclorice“ in prevenirea virozelor , iar 51% ii indoapa pe cei mici cu suplimente cu multivitamine.

Sondajul a inclus 1.000 de parinti cu copii in varste intre 5 si 12 ani, potrivit cercetatorilor de la Spitalul C.S. Mott Children din Michigan. Dr. Katherine Williamson, medic pediatru in Orange County, California, si purtatoarea de cuvant a Academiei Americane de Pediatrie, citata de cnn.com. a declarat ca nu este surprinsa sa auda ca multi parinti apleaca urechea la informatiile nefundamentate stiintific, mai ales in aceasta epoca in care abunda informatiile de tot felul.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raceala Raceala copii

Articole recomandate

Citeste si despre