Moduri creative de a imparti dormitorul intre frati

/ / Modificat: 2013-03-25
Moduri creative de a imparti dormitorul intre frati

Dormitorul copiilor se poate transforma cu usurinta intr-un mar al discordiei in relatia dintre fratiori. Si asa exista o multime de factori care contribuie la aparitia si dezvoltarea rivalitatii fraternale, nu vrei ca si dormitorul sa devina o samanta de scandal intre copii! Iata cateva moduri creative de a imparti camera copiilor, pentru a evita cearta si pentru ca cei mici sa fie multumiti cu teritoriile "cucerite" in urma delimitarii camerei!

Alege cea mai mare camera a casei!

Chiar daca ti-ai dori dormitorul cel mare pentru tine si partenerul de viata, este important sa il cedezi copiilor. Cu cat ai mai multi copii, cu atat este mai indicat sa le oferi cea mai mare camera din casa. Gandeste-te ca spatiul se va injumatati sau se va imparti in mai multe parti, daca ai mai mult de doi copii. Este esential sa asiguri un spatiu privat cat mai mare fiecarui copil in parte, in limita posibilitatilor.  

Imparte camera in mod egal si stabileste spatiile neutre!

Cel mai adesea, samanta de scandal dintre frati apare atunci cand unul dintre copii primeste un spatiu mai mare decat celalalt. De aceea, este indicat sa imparti inca de la inceput camera in mod egal, avand grija sa asiguri si spatiile neutre: locul de joaca, biroul, sifonierul etc., la care ambii sau toti copiii sa aiba acces.

Inlocuieste piesele de mobilier clasice!

In cazul in care nu dispui de o camera spatioasa, este indicat sa optezi pentru paturi suprapuse. Acestea te ajuta sa economisesti loc in camera si sa asiguri acelasi spatiu de dormit fiecarui copil. O alta metoda prin care economisesti spatiu consta in alegerea pieselor de mobilier. Evita sa incarci camera cu etajere si dulapuri clasice in care sa tii cartile sau jucariile copiilor.

Opteaza pentru saculeti decorativi moderni, care pot fi tinuti la capatul patului si care servesc perfect pentru depozitarea jucariilor si a altor obiecte. In locul etajerelor si bibliotecilor, opteaza pentru rafturi sau polite care se prind direct in perete. In acest fel, poti utiliza spatiul pe care l-ar ocupa piesele de mobilier clasice intr-un mod mai eficient si mai interesant pentru cei mici.

Foloseste-te de culori si decoratiuni pentru a delimita spatiul!

Culorile cat mai vii si aprinse sunt cele care picteaza universul copiilor. Foloseste-te de ele pentru a decora, dar mai ales pentru a delimita spatiul din dormitorul celor mici. Daca te folosesti de linii si dungi colorate si decoratiuni simpatice si creative pentru a imparti spatiul din camera, micutii nu vor resimti si nici sesiza atat de puternic delimitarea. Ei vor vedea doar jucariile multicolore si vor simti bucuria de a avea o camera frumos colorata.  

Scapa de aglomeratia din camera!

Cu doi sau mai multi copii intr-o camera, aglomeratia este greu de evitat. De aceea, trebuie sa te folosesti de toate trucurile pe care le ai la indemana pentru a asigura fiecarui copil spatiul privat de care are nevoie. Unul dintre aceste trucuri este montarea unei table decorative magnetice si agatarea jucariilor si a altor obiecte pe ea. De asemenea, montarea unor carlige pe care se agata ghiozdanele copiilor, halatele de baie sau alte jucarii reprezinta o metoda prin care mai "aerisesti" putin spatiul din camera.  

Alege obiecte si piese de mobilier multifunctionale!

  Fii cu ochii in patru pe piesele de mobilier si obiecte decorative care sa fie versatile sau multifunctionale! Opteaza pentru o masuta de scris care se poate transforma, rapid si la nevoie, in birou sau masa de infasat bebelusul, pentru scaune versatile, care pot deveni oricand masute sau noptiere pe care copilul sa-si tina canuta cu apa si alte lucruri de care mai are nevoie pe timpul noptii etc.

In acest fel, economisesti spatiu si satisfaci totodata si toate nevoile de care au nevoie prichindeii pentru a creste mari si sanatosi.

Tu cum ai impartit camera copiilor tai astfel incat sa eviti cearta si sa ii multumesti pe toti? Impartaseste-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copii Decorare camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre