Lovituri la cap. 9 lucruri pe care ar trebui sa le stie toti parintii

/ / Modificat: 2019-07-08
Lovituri la cap. 9 lucruri pe care ar trebui sa le stie toti parintii

Este vara, copiii sunt in vacanta, se joaca, iar accidentele, precum diversele lovituri la cap, se pot intampla oricand.

Daca juliturile si zgarieturile sunt o nimica toata, o atentie deosebita ar trebui sa acorzi loviturilor la cap. Iata cateva lucruri pe care este nevoie sa le stii atunci cand copilul tau s-a lovit la cap.

Afla cand este cazul sa te ingrijorezi, cand trebuie sa-l duci la urgenta si in ce situatii poti trata copilul linistit acasa, in cazul unor lovituri la cap.

1. Nu intra in panica

Chiar daca lovitura la cap pare destul de grava, nu intra in panica. Iti vei agita si mai tare copilul. Tot ce trebuie sa faci sa va calmati, si tu si copilul, astfel incat sa poti examina corespunzator rana si sa-ti dai seama ce trebuie facut mai departe. Orice sangerare in urma unei lovituri la cap ar trebui sa se opreasca dupa 10 minute. Daca nu s-a intamplat asta, inseamna ca este posibil sa fie nevoie de cateva copci, asa ca mergi de urgenta la doctor.

2. Uita-te dupa cucuie

Cel mai des, loviturile la cap produc cucuie. Nu trebuie sa-ti faci griji prea mari, o punga de gheata sau o compresa cu apa rece puse deasupra loviturii vor calma durerea si vor avea efect antiinflamator.

3. Cunoaste-ti copilul

Cel mai important lucru este sa stii cum reactioneaza copilul tau la lovituri. Daca in urma unei lovituri la cap iti dai seama ca are un comportament cu totul altfel decat erai obisnuit (nu se opreste din plans, are probleme cu coordonarea miscarilor), este cazul sa mergi de urgenta la medic. Chiar si in cazul in care esti confuz si nu-ti dai seama exact daca are sau nu ceva, cel mai bine este sa-l duci la un control.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lovituri copii

Articole recomandate

Citeste si despre