Cum sa organizezi petrecerea de ziua copilului tau

/ / Modificat: 2013-08-02
Cum sa organizezi petrecerea de ziua copilului tau

Organizarea petrecerii de ziua copilului nu trebuie sa fie o povara pe umerii tai si nici sa-ti ocupe prea mult din timpul liber si asa destul de limitat. Pentru a evita sa te incurci in detalii inutile si sa pierzi timp acolo unde nu trebuie, ia aminte la urmatoarele sfaturi si vei organiza usor si rapid cel mai frumos eveniment din an pentru copilul tau: aniversarea!

Spatiul potrivit pentru organizarea petrecerii

Alegerea spatiului pentru petrecerea de ziua copilului trebuie sa tina cont, in primul rand, de numarul de invitati la eveniment. Daca petrecerea va fi restransa, atunci casa ta poate fi un spatiu suficient de mare pentru a tine o petrecere reusita. Insa daca numarul copiilor este mare, indicat este sa gasesti un spatiu in care cei mici sa se desfasoare in voie.

Daca este vara, poti opta pentru o gradina, in casa unui apropiat care sta la curte. Nu uita ca exista si spatii special amenajate pentru petreceri de copii. Ia pulsul pietei si analizeaza ofertele. Este posibil sa gasesti o varianta avantajoasa, care sa-ti ofere, pe langa inchirierea spatiului, si alte servicii incluse in pret - DJ, decoratiuni etc., care te scutesc de timp si, de ce nu, de alti bani.

Decoratiunile pentru petrecere

Decoratiunile - baloane, ghirlande, confetti, coifuri - nu trebuie sa lipseasca de la nicio petrecere pentru copii. Acestea trebuie alese in functie de tematica pe care o stabilesti pentru eveniment, astfel incat sa optezi pentru modele asortate acesteia.  

Ora recomandata pentru inceperea petrecerii

Atunci cand faceti invitatiile pentru petrecere, pe langa spatiul unde are loc si data, ora de incepere a petrecerii este foarte importanta. Ai putea fi tentata sa stabilesti inceperea evenimentului destul de tarziu, seara. Trebuie sa tii cont insa ca este vorba de o petrecere pentru copii si ca evenimentul trebuie sa inceapa la o ora rezonabila.

In plus, atunci cand alegi ora pentru inceperea petrecerii, este recomandat sa eviti momentele zilei in care copilul ia masa sau doarme. Opteaza pentru orele dupa-amiezii, dupa ce copilul mananca si isi face siesta. Dupa-amiaza, cei mai multi copii au program de voie sau de joaca, in care poate fi integrata cu succes si petrecerea copilului tau.

Meniul potrivit pentru petrecere - alimente si bauturi

Desi crearea meniului pentru petrecere iti poate da batai mari de cap, cu cativa asi in maneca vei reusi sa dai gata toate gusturile si preferintele micilor invitati. Iata de ce trebuie sa tii cont in crearea meniului pentru petrecerea aniversara a copilului tau:

  • afla daca exista copii cu intolerante sau alergii la mancare (vorbeste cu parintii lor);
  • opteaza pentru un bufet suedez format din gustari simple si sanatoase (mizeaza pe legume, fructe si branzeturi, dar si pe dulciuri sau prajituri de casa, care sunt mai sanatoase);
  • ai grija sa servesti gustarile cat mai creativ si in acord cu tematica petrecerii;
  • tortul trebuie sa respecte tematica petrecerii.

Mai ai si alte sfaturi, din experienta ta, pentru organizarea celei mai reusite petreceri de ziua copilului? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Petrecere zi nastere copii Organizare petrecere zi nastere copii Petrecere copii

Articole recomandate

Citeste si despre