De ce rad prescolarii?

/ / Modificat: 2011-05-04
De ce rad prescolarii?

Rasul copiilor starneste intotdeauna bucurie in sufletele noastre. Cand sunt bebelusi, micutii rad din aproape orice. E de ajuns sa zambesti la el sau sa ii arati un deget ca schiteaza imediat pe pe chipul lui angelic cateva zambete. De multe ori ne intrebam oare de ce rad copii mai mari. Oare ce ii face pe copiii mai marisori, de 3-6 anisori, sa mai rada si de ce?

In mod cert, in anii prescolari, copiii sunt deja veterani ai umorului. Sunt obisnuiti cu zambete din plin. Doar au primit doze de ras si au oferit la randul lor inca din fasa, acum au deja experienta. Copiii mici descopera continuu surse de umor pe masura ce incep sa inteleaga si sa deznoade misterele lumii sofisticate si complicate din jurul lui.

Cucu-bau si chicotelile

Crezi sau nu, cucu-bau inca este un joculet care poate face prescolarii sa rada chiar daca nu mai sunt bebelusi. Daca il mai asociezi si cu grimase si chicoteli amuzante obtii garantat un zambet de la micutul tau.

Folosirea incorecta a unor obiecte

De asemenea, te mai poti astepta ca micutul tau inca sa mai fooseasca incorect, dar extrem de amuzant, anumite lucruri si jucarii: de exemplu sa foloseasca masinuta pe post de telefon, sa mearga prin casa in pantofi de-ai tai, sau sa-si puna manusile in picioare si sosetele in maini.

Nici scutecul castronul de bucatarie nu vor scapa de rolul de caciulita. Acestea sunt lucruri amuzante pe care le fac prichindeii care ii fac chiar si pe ei sa rada de-ndata ce descopera ca nu aceea e utilizarea lucrurilor.

Cantecele si muzica

Este perioada in care copiii inteleg o multime de cuvinte. Astfel ca, melodiile care au versuri amuzante si ritm placut ii poate face imediat pe copii sa rada in hohote. Mai ales daca tu esti cea care le fredonezi si folosesti si anumite gesturi si grimase in acelasi timp.

Povestile

Este inca vremea povestilor si a cititului pentru copilul tau. Cu cat ii citesti mai multe carti cu subiecte amuzante si ai grija ca intonatia ta sa fie pe masura temei abordate de autor, cu atat micutul tau va izbucni in ras mai des si se va bucura alaturi de tine de intamplarile haioase care au loc in carte.

Desenele animate

Adu-ti aminte cat de mult radeai tu cand erai mica si te uitai la Tom si Jerry sau la Ciocanitoarea Woody si peripetiile lor haioase. Nici copilul tau nu se va sfii in a rade in hohote. La varsta prescolara, copilul intelege ce se intampla intr-un desen animat si cand anume situatiile sunt amuzante.

Gadilatul

Este una dintre cele mai obisnuite surse de ras la copii. Majoritatea lor se prapadesc de ras atunci cand un parinte ii gadila si se amuza copios impreuna cu el.

Sunetele

Sunetele inca sunt unele dintre sursele de ras importante la copiii mici. Astfel ca, daca imiti anumite sunete (precum cele de animale, de tren, masina, motocicleta etc.) prichindelul tau poate izbucni in ras. Daca mai ai si o grimasa pe masura sunetului, atunci cu siguranta se va amuza.

Daca ii vad pe ceilalti ca rad

La inceputul varstei precsolare si chiar mai tarziu copiii inca se afla in etapa in care au tendinta de a-i imita pe ceilalti. Asadar, inca mai poti starni zambete copilului tau daca tu faci acest lucru des.

Daca te vede ca razi impreuna cu alt membru al familiei, vei observa cum incepe si el sa zambeasca, chiar daca habar nu are care este bancul sau gluma. E de ajuns ca o faci tu! Rasul este intr-adevar contagios si este esential sa il promovezi in viata copilului tau fiind un exemplu pentru el. Un copil cu simtul umorului este un copil fericit.

Jocul

Jocurile raman cel mai bun instrument de hranire a relaxarii si bucuriei copiilor. Insa exista unele joculete care starnesc rapid zambete pe chipul micutilor prescolari:

  • bataia cu perne;

  • leapsa;

  • bataia cu apa vara;

  • jocurile in care imiti ca esti un personaj sau cand iti pui felii de castraveti pe post de ochii sau cand iti pui o felie de portocala pe post de buze etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ras copii Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre