Cum alegem bicicletele pentru copii?

/ / Modificat: 2015-04-17
Cum alegem bicicletele pentru copii?

Cum alegem bicicletele pentru copii?

Copiii sunt fara indoiala cele mai importante fiinte din viata noastra, motiv pentru care adesea facem nenumarate sacrificii pentru ca acestia sa creasca si sa se dezvolte normal. Pentru a putea beneficia de aceste lucruri insa, acestia au nevoie de o serie de obiecte care sa le marcheze aceasta perioada care este cat se poate de importanta atat pentru noi cat si pentru ei. 

O bicicleta reprezinta fara indoiala cea mai inteleapta investitie pe care o puteti face pentru cei mici. Cu toate ca le achizitionam de-a lungul timpului un arsenal intreg de jucarii, bicicleta este fara indoiala cea mai indragita jucarie care le poate consuma in mod pozitiv intreaga energie. 

bicicleta_baieti

Suntem constienti cu totii de faptul ca mersul pe bicicleta este sinonim cu o viata echilibrata, sanatate sau veselie. Desi acestea sunt recunoscute la nivel international pentru beneficiile pe care le au cu privire la sanatatea noastra, acestea adesea ridica o serie de intrebari parintilor care inca se indoiesc de siguranta acestora. 

Este important de retinut insa ca materialele din care bicicletele pentru copii sunt construite astazi sunt de calitate astfel ca nu va trebui sa va faceti probleme in acest sens. 

Din pricina faptului ca nu exista criterii bine stabilite pe care sa le utilizam precum un ghid atunci cand vrem sa alegem bicicleta celui mic, multi parinti sunt pusi in situatia de a lua la picior numeroase magazine de specialitate fara insa a ajunge la un rezultat. 

In aceste conditii, Bekid, magazinul online cu cea mai variata gama de produse pentru copii, ne ofera cateva sfaturi cu adevarat esentiale cu privire la achizitionarea de biciclete de calitate pentru cei mici.

Siguranta inainte de toate!

"Atunci cand vorbim despre copii, vrem sa aducem in discutie problema sigurantei care este de departe cea mai importanta si de aceea va trebui sa lasati deoparte aspectul pretului, mai ales atunci cand vine vorba despre acest element" - a declarat Adriana Ghisoiu, manager BeKid.ro, magazin online care contine o gama variata de biciclete pentru copii

bicicleta_fete

In general, avem tendinta de a evita lucrurile care sunt mult prea scumpe mai ales cand vine vorba despre copii cu motivarea ca acestia cresc relativ repede si in scurt timp va trebui sa cumparam altele noi pe masura lor. 

Aceasta actiune este  eronata si extem de periculoasa in acelasi timp, avand in vedere ca in general pretul unei biciclete se afla in concordanta cu calitatea materialelor din care este construita. Siguranta unei biciclete este data de mai multi factori, astfel ca unul dintre cei mai importanti este reprezentat de sistemul de franare al acesteia. 

Bicicletele pentru copii beneficiaza de doua tipuri de frana, respectiv cea de tip torpedo (in momentul in care cel mic da din pedale inapoi) si cea manuala. Daca cel mic se afla inca la o varsta ceva mai frageda s-ar putea ca acesta sa nu aiba forta suficienta pentru a actiona sistemul de franare manual, astfel ca aveti o singura optiune in aces sens. 

Dar, din momentul in care acesta reuseste sa mearga pe doua roti, cu siguranta dispune de forta necesara pentru a actiona franarea manuala. 

Siguranta este data simultan si de echipamentele de protectie. In general copii mici sunt extrem de neglijenti si nu sunt tot timpul atenti atunci cand circula cu bicicleta. O simpla casca de calitate care se fixeaza bine il poate proteja pe acesta de eventualele cazaturi care la varsta lor sunt extrem de frecvente. 

Mai mult decat atat, este obligatoriu ca acesta sa o poarte mai ales atunci cand incepe sa circule numai pe doua roti, riscul de cadere fiind mult mai ridicat. Nu incercati insa sa il echipati cu foarte multe accesorii grele, precum anumite modele de cotiere si genunchere ce ii pot reduce din mobilitate, transformand mersul pe bicicleta intr-un adevarat calvar.

Explicati-le pe intelesul lor cateva reguli de baza de circulatie

Nu uitati totodata sa ii explicati celui mic de ce anume este nevoie sa fie atent atunci cand circula prin diverse zone putin mai aglomerate. Ii puteti explica inca de pe acum cateva reguli simple de circulatie avand in vedere ca cei mici retin foarte usor ceea ce le explicati in felul lor, dandu-le exemple concrete.

bicicleta_spiderman

Diametrul rotii conteaza!

Unul dintre elementele care adesea dau adevarate batai de cap parintilor este cel cu privire la diametrul rotii. Este adevarat ca acestea se regasesc sub diverse marimi, fiecare in parte fiind corespunzator pentru o anumite categorie de varsta. Astfel, in functie de diametrul rotii avem:

  • la aproximativ 2-5 anisori, la o inaltime de 60-90 cm, marimea rotii va fi de 12 inch;
  • la 3-7 ani, la o inaltime de 75-100 cm, marimea rotii va fi de 14 inch;
  • la 4-9 ani, la o inaltime de 85-120 cm, marimea rotii va fi de 16 inch;
  • la 6-11 ani, la o inaltime de 110-140 cm, marimea rotii va fi de 20 inch;
  • la copii cu varsta mai mare de 11 ani si o inaltime de peste 130 cm, se recomanda biciclete cu marimea rotii de 24 inch;

Dupa varsta de aproximativ 11-12 ani cel mic ar trebui sa poata utiliza fara probleme bicicletele pe care le utilizam si noi ca adulti, astfel ca veti scapa de problema schimbarii bicicletei odata cu inaintarea acestuia in varsta. 

In cazul in care juniorul nu reuseste sa ajunga cu picioarele pe pamant atunci cand se afla pe bicicleta inseamna ca aceasta este prea mare astfel ca va trebui sa alegeti o bicicleta ceva mai mica. Este important ca marimea sa fie in totalitate potrivita pentru a evita eventualele cazaturi din pricina dezechilibrarii.

Pe masura celui mic!

Manevrabilitatea si greutatea scazuta a bicicletei reprezinta fara indoiala doua lucruri pe care va trebui sa le aveti in vedere atunci cand va decideti sa-i cumparati celui mic o bicicleta. In acest sens, mai ales daca bicicleta nu este un cadou, este important sa il luati pe cel mic cu voi pentru a vedea daca bicicleta este pe masura lui si daca materialele din care este construita permit o manevrabilitate usoara fara prea mult efort din parea copilului. 

bicicleta_miss

Greutatea acesteia este importanta avand in vedere ca cei mici nu dispun de o forta necesara pentru a o putea cara dintr-un punct in altul atunci cand mersul pe ea este imposibil. Nu uitati in ultimul rand de pedalele cu care aceasta este prevazuta. 

Optati pentru biciclete cu pedale late si aderente pentru a nu aluneca piciorul micutului pe suprafata acestora.

Gasiti oferte speciale in permanenta si o gama variata de biciclete pentru cei mici, jucarii diverse de exterior si interior, scaune auto, precum si alte produse necesare pentru copiii de toate varstele doar pe site-ul www.bekid.ro. Va asteptam!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bicicleta copii Alegere bicicleta copii

Articole recomandate

Citeste si despre