STUDIU. Copiii cei mai rebeli vor fi adulti de succes

/ / Modificat: 2019-11-21
STUDIU. Copiii cei mai rebeli vor fi adulti de succes

Multi parinti isi fac griji ca pentru ca au copii rebeli acasa, deoarece considera ca se ratacesc si nu ii pot controla.

Dar un studiu recent a aratat ca cei mai rebeli copii tind sa devina adulti de succes.Cercetarea a fost realizata de oameni de stiinta de la Universitatea din Tübingen, Universitatea din Houston, Universitatea din Luxemburg si Universitatea din Illinois.

Copii rebeli, adulti de succes

Studiul a fost realizat pe un esantion de 745 de persoane, care au fost analizate de la 12 ani pana la 25 de ani, timp de 40 de ani. Expertii au studiat modul in care caracteristicile și comportamentul micutilor in copilarie ar putea prezice succesul la varsta adulta.

"Examinam influenta statutului socioeconomic al parintilor, inteligenta copiilor si caracteristicile si comportamentele elevilor, cum ar fi lipsa de atentie, responsabilitatea, sentimentul de inferioritate, nerabdarea, pesimismul, incalcarea regulilor si provocarea autoritatii parintesti," se poate citi in studiu.

"Analiza de regresie si analiza rutelor au fost efectuate pentru a evalua efectele directe si indirecte (prin educatie) ale profesorilor asupra succesului profesional. Rezultatele au scos la iveala influente directe si indirecte ale caracteristicilor studentilor (nerespectarea regulilor si sfidarea autoritatii parintesti) de-a lungul vietii, cu succes profesional," se mai arata in studiu. 

Asadar, daca copilul tau are uneori atitudini rebele nu trebuie sa te ingrijorezi. Acesta este un indiciu puternic ca va putea ajunge un adult de succes.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Adulti

Articole recomandate

Citeste si despre