Baietel cu comportament sexual deviant

/ / Modificat: 2006-03-30
Baietel cu comportament sexual deviant
Intrebare:

- Am un baietel in varsta de patru ani si jumatate care are un comportament ciudat, sexual, iar eu ma confrunt cu o necunoscuta in cazul lui. Din timpul in care era inca foarte fraged el a inceput sa-si frece penisul de perna lui, mai nou o face ascunzandu-se...ori sub pilota ori sub pat. In urma cu ceva timp, cam acum un an si jumatate, atunci cand ma vedea imbracata cu ciorap lung si subtire, ori imi lingea piciorul imbracat cu ciorap ori il mangaia. Acum 2 zile mi-a luat ciorapii si s-a dus in camera lui... unde, eu, intamplator, l-am descoperit, ca si-i freca de penis. Azi a venit la mine una din prietenele mele iar el a chemat-o in camera si i-a spus sa mearga cu el in pat sa se casatoreasca si sa faca dragoste... adica sa o sarute. Mi-a spus ca a vazut la unul dintre prietenii lui, pe calculator, cum fac femeile cu barbatii dragoste. Noi suntem o familie normala, mai am o fetita de noua ani care nu a aratat nici un comportament sexual deviat. Eu sunt in cea mai mare parte a timpului acasa, deci ei sunt strict supravegheati. Sunt extrem de ingrijorata si am nevoie de ajutor specializat pentru ca nu stiu cum sa ma comport in acest caz cu copilul meu. Am nevoie sa stiu cui sa ma adresez ca sa inteleg ceea ce se intampla si sa-l ajut.

Raspuns:




 

Inca de la 6-7 luni se poate observa la baieti manipularea sexului, dar adevaratele masturbari apar catre 2-3 ani atat la baieti cat si la fete. La aceasta varsta, activitatea masturbatorie este insotita de o activitatea fantasmatica intensa mai mult sau mai putin culpabilizanta in functie de atitudinea parentala.

Dupa cum imi descrieti, baiatul dumnevoastra asociaza ciorapii cu feminitatea, si instinctiv ii foloseste pentru a-si procura placere sexuala. Comportamentul lui este cam exagerat dar este nevoie de mult mai multe informatii pentru a putea determina daca acesta se incadreaza in limitele normalitatii sau intra in sfera patologicului.

Dumneavoastra afirmati ca baiatul este strict supravegheat acasa, dar cu toate acestea undeva a reusit sa surprinda imagini care contin desfasurarea unui act sexual. Unde s-a intamplat acest lucru? La ce prieten  a vizionat imaginile? Cum au avut acces la asemenea imagini? Care a fost atitudinea dumneavoastra fata de comportamentul sau? L-ati certat? I-ati interzis sa se mai atinga?(lucru total contraindicat!) Ati discutat cu el vreodata pe aceasta tema a masturbarii? Cum ati reactionat in fiecare dintre situatiile pe care le-ati descris?

Oricum, v-ati gandit foarte bine sa apelati la ajutor specializat. Acesta vi-l poate oferi un psiholog sau psihoterapeut si ar fi util daca acest lucru s-ar intampla cat mai repede!

Diana Paula Stoian,

Specialist in Psihologia Copilului

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre