Idei creative de torturi pentru copii

/ / Modificat: 2012-06-20
Idei creative de torturi pentru copii

Torturile pentru copii trebuie sa fie in primul rand aratoase si mai apoi delicioase. Culorile, formele, bomboanele si creativitatea nu trebuie sa lipseasca din ingredientele niciunui tortulet pentru micutul tau. Iata cateva idei dragalase prin care poti transforma un banal tort in atractia petrecerii!

Fluturas

Este atat de simplu sa faci un tort in forma de fluturas. Ai nevoie de un blat rotund si unul dreptunghiular.

Taie blatul rotund in jumatate si adapteaza marimea dreptunghiului la cea a jumatatilor astfel incat sa se creeze simetria si sa dea forma unui flutaras (ca in imagine).

Apoi imbraca-le in creme cat mai colorate si nu uita de bombonele. Poti face tot felul de aranjamente cu ajutorul caramelelor, dropsurilor sau a altor bombonele.

gargaritaGargarita

Tortul gargarita este unul dintre cele mai apreciate de micuti. Forma dragalasa a acestei insecte face orice micut sa zambeasca. Ai mai multe optiuni in realizarea acestui tort.

Fie transformi intregul tort intr-o gargarita, fie faci mici decoratiuni din gargarite cu care aranjezi tortul.

Daca faci tot tortul o mare gargarita, atunci nu ai nevoie decat de un blat rotund pe care il imbraci in crema rosie. Apoi, cu ajutorul unui topping de ciocolata delimitezi aripile si cu bombonele de ciocolata poti puncta aripioarele.

Capul gargaritei poate fi facut dintr-o prajiturica mai mica, rotunda. Acesta este decorat in negru si cu bombonele albe pe post de ochisori.

Daca nu vrei ca intreg tortul sa fie in aceasta forma, poti face mai multe gargarite din prajituri pe care le poti aranja pe tport cum doresti.

Pestisor

Amuzamentul si haiosenia unui pestisor nu cunoaste limite printre copii. Asadar, daca micutul tau e pasionat de pesti, nu ezita sa ii faci tortul in aceasta forma.

Ai nevoie de mult blat si de putina creativitate. Ia un blat in forma rotunda si decupeaza-l, pentru a da forma corpului pestisorului. Iar din alt blat, decupeaza aripioarele si coada pestisorului.

Il poti monta lipindu-le intre ele cu ajutorul cremei din interior si il poti imbraca intr-o alta crema, in care pui colorant alimentar.

Apoi incepi sa ii dai „viata” lipind ochisori si creand solzi din bombonele multicolore. Copilul tau va fi extaziat.

clovnClovn

La fel ca in cazul gargaritei, poti transforma intregul tort intr-un chip de clovn sau poti crea clovni mai mici care sa invesealeasca tortuletul.

Este foarte simplu: imbraca un blat rotund in crema alba. Apoi, cu ajutorul unui topping de ciocolata deseneaza ochisori in forma de cruce.

Ai nevoie de pufuleti colorati in forma rotunda din care sa creezi peruca si de o mare bomboana rosie pe care sa o postezi ca nas.

Din jeleu multicolor creezi ranjetul specific de clovn montandu-l pe post de gura.

Daca nu vrei ca tot tortul sa intruchipeze un clovn, atunci alege mici briose pe care sa le decorezi in acelasi fel si monteaza-te pe un tort imbracat simplu intr-o culoare preferata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Torturi copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre