Alimente care hidrateaza organismul copilului tau

/ / Modificat: 2016-08-02
Alimente care hidrateaza organismul copilului tau

Pe masura ce cresc, copiii sunt tot mai activi si au nevoie de tot mai multe alimente care sa le hidrateze organismul. Apa este principala sursa de hidratare, dar nu ar trebui sa fie singura. Asigura-te ca micutul tau are o alimentatie echilibrata si variata, pentru o dezvoltare armonioasa a trupului si a mintii.

Fructele si sucurile naturale, surse excelente de apa

Fructele reprezinta o sursa excelenta de apa, deci si de hidratare. In plus, sunt foarte gustoase si greu de refuzat de catre micii pofticiosi.

De exemplu, pepenele rosu contine apa in proportie de peste 90%. Vara, cand temperaturile sunt ridicate, copilul pierde foarte multa apa prin transpiratie, astfel ca o felie de pepene ii poate reda energia pentru inca o repriza de joaca.

Bogat in vitamine, pepenele rosu apara organismul celui mic de infectii, prin formarea de anticorpi.

Din lista fructelor care hidrateaza organismul copilului tau nu ar trebui sa lipseasca nici pepenele galben, portocalele, mandarinele sau grapefruitul.

Si sucurile naturale contribuie la pastrarea unui nivel optim de hidratare. Se recomanda ca sucurile sa fie preparate in casa, din ingrediente proaspete.

Legumele, aport de nutrienti

Legumele nu contin la fel de multa apa precum fructele, dar sunt recomandate pentru alimentatia echilibrata a copilului. Legumele au un aport important de nutrienti ce hidrateaza corpul micutului atat vara, cat si iarna.

Telina, castravetii, rosiile, ardeiul verde si toate legumele frunzoase (spanacul, salata verde, leurda, stevia etc.) sunt recomandate pentru mentinerea unui corp hidratat.

Laptele, ideal pentru hidratarea copilului

Lapticul este un aliment foarte important in alimentatia sanatoasa a copilului tau, deoarece este bogat in proteine, carbohidrati, calciu si elctroliti. Un pahar cu lapte este foarte eficient in caz de deshidratare, deoarece reface doza de saruri minerale eliminate de puiul tau prin transpiratie. Nu uita ca lapticul nu inlocuieste apa, doar ii completeaza beneficiile.

Supele, compoturile si ceaiurile

Supele, compoturile si ceaiurile sunt si ele importante pentru hidratarea organismului celui mic. Ciorbitele sunt o sursa ideala de hidratare, mai ales daca sunt calde. Este recomandat ca supitele sa fie facute in casa, din ingrediente proaspete, insa, in lipsa lor, sunt bune si legumele congelate.

Uneori, este dificil sa-ti convingi copilul sa manance un bol de supa in care plutesc frunze verzi si alte zarzavaturi, de aceea il poti "pacali" cu paste in forma de fundita (daca este fetita) sau paste in forma de litere (daca este baietel).

Compoturile de struguri sau de piersici, de exemplu, sunt foarte aromate si ajuta la hidratarea organismului celui mic. In plus, prin continutul bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, comporturile au un efect benefic asupra intregii sanatati a copilului.

Ceaiurile completeaza tabelul alimentelor ce hidrateaza organismul puiului tau. O data pe zi, inlocuieste paharul de apa cu cel de ceai si vei vedea ce mare si sanatos va creste odorul tau.

art_deshidratare_copii

Cum poti preveni deshidratarea la copil?

Esti o mamica atenta, asa ca iti vei da seama imediat daca micutul sufera de deshidratare. Dar nu trebuie sa ajungi pana acolo. Poti preveni deshidratarea copilului daca te asiguri ca bea multe lichide, atat acasa, cat si afara, in parc, la joaca.

Nu inlocui apa, laptele sau ceaiul cu sucuri carbogazoase. Aceste bauturi nu aduc nici un aport benefic pentru organismul unui copil aflat in crestere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sanatoase copii Alimentatie copii Hidratare copii Deshidratare copii

Articole recomandate

Citeste si despre