Ziua Cartii: Ghid in 10 pasi pentru micii scriitori

/ / Modificat: 2020-04-23
Ziua Cartii: Ghid in 10 pasi pentru micii scriitori

In fiecare an sunt publicate peste 2 milioane de carti, iar pana acum, la nivel mondial, totalul acestora a depasit 130 de milioane de titluri. Cele mai multe volume vad lumina tiparului in China, in timp ce in India se citeste cel mai mult.

De 25 de ani, pe 23 aprilie se sarbatoreste Ziua Internationala a Cartii, iar cu aceasta ocazie Editura Didactica Publishing House vine in ajutorul celor care doresc sa-si scrie propriul volum cu un ghid in 23 de pasi.

Scriitori celebri considerau ca reteta succesului unui autor vine din exercitiul scrisului. Astfel, Anthony Burgess a scris zilnic, timp de 30 de ani, cate 2.000 de cuvinte. Scria la mai multe carti simultan, iar in unele seri se relaxa compunand muzica. La polul opus se afla cunoscutul John Le Carre care scria fara niciun plan, preferand sa-si contureze mai intai personajele, apoi lasand totul la voia inspiratiei. Alti autori, precum Allan Bennet, se inspirau din ce auzeau in jurul lor, notand conversatii auzite pe strada sau in autobuz, in timp ce scrierile lui Charlote Bronte poarta amprenta tragediilor personale. Dan Brown s-a bazat pe actiune pentru a tine cititorul conectat, in timp ce Agatha Christie pe dinamismul dialogurilor.

Indiferent de ce stil, tehnica sau tactica au aplicat, toti autorii au un lucru in comun: au inceput sa scrie. Contextul actual imprevizibil si distantarea sociala pot oferi cadrul perfect pentru cei care doresc sa scrie o carte. Iar noi le oferim un punct de plecare, de Ziua Cartii, cu un mic ghid inspirat de marii autori ai lumii, a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.

Ghid in 10 pasi pentru micii scriitori

A scrie poate fi astfel un exercitiu de creativitate binevenit in aceasta perioada in care rutina si activitatile limitate pot coplesi, poate fi un exercitiu terapeutic, asa cum o demonstreaza diferite studii, sau pur si simplu un mod de a te deconecta. Iar pentru cei care au copii, Editura Didactica Publishing House a adunat si 10 sfaturi pentru micii cititori care doresc sa fie scriitori.

Un exercitiu de creativitate cum este scrierea unei carti poate fi o modalitate pentru copii de a-si explora imaginatia. Editura DPH are in portofoliu o multime de jocuri si activitati care vin in sprijinul creativitatii celor mici ghidandu-i in acest proces. Ele pun in prim-plan gandirea logica, analiza si sinteza, urmarirea unei structuri, dar si abilitatile de comunicare, de rezolvare a problemelor, de leadership, adaptabilitate, etica sau inteligenta emotionala, a mai precizat Florentina Ion.

De asemenea, cu ocazia Zilei Internationale a Cartii, Editura DPH are reduceri de 50-70% la intregul portofoliu de carti si jocuri, in perioada 23-26 aprilie.

----

Despre Editura Didactica Publishing House

Infiintata in 2004, Editura Didactica Publishing House detine un portofoliu de carte si jocuri cu adresabilitate din primele luni de viata. Aceasta vine in sprijinul copiilor mici si prescolarilor cu titluri atractive, axate pe dezvoltarea inteligentei emotionale si abilitatilor cognitive, satisfacandu-le dorinta de cunoastere, in sprijinul elevilor interesati sa aprofundeze materia pentru examenul de maturitate, cat si in sprijinul cadrelor didactice, in vederea transformarii procesului de invatare intr-o activitate atractiva.

Unul dintre factorii importanti in apropierea copiilor de carti este cartea in sine, de la cum arata coperta, pana la ilustratii si mesajul transmis, acestea fiind caracteristicile pe care le pune in prim plan Editura Didactica Publishing House, cu un portofoliu de peste 800 de titluri de carte pentru copii cu varsta 0-18 ani.

De asemenea, Editura DPH isi doreste sa ofere sprijin cadrelor didactice in desfasurarea activitatii lor si in acelasi timp sa propuna solutii, oferite de specialistii din domeniu, pentru a transforma procesul educational intr-o experienta placuta atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice. Anual, Editura DPH publica in medie 200 de titluri noi, pentru copii, adulti si de specialitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre