Lectii pe care copiii le pot invata in bucatarie

Implicarea copilului in bucatarie are o multime de beneficii in dezvoltarea lui. Pe langa faptul ca invata lucruri noi si isi dezvolta cultura generala si vocabularul, lectiile de gatit sunt adevarate experimente stiintifice, de unde invata lucruri esentiale din chimie si fizica, dar din care poate deprinde si matematica sau alfabetul. Bucataria se dovedeste a fi si un spatiu in care se pun bazele unei educatii alimentare sanatoase. Iata cele mai importante lectii pe care le invata copilul "bucatarind" alaturi de tine!

Sa urmeze instructiuni si sa fie responsabili

Convingand copilul sa fie asistentul tau de bucatar este si o ocazie buna de a-l disciplina si de a-l ajuta sa invete sa urmeze instructiuni simple. In momentul in care il rogi sa aduca ouale, sa amestece crema, sa puna vasele in chiuveta sau sa iti dea o lingura, copilul invata sa urmeze instructiuni si ii atribui si o responsabilitate. Atunci cand il inveti sa stranga dupa ce gateste, sa spele vasele si sa lase bucataria curata la sfarsitul sesiunii de gatit, il ajuti sa devina responsabil.

1 din 6 >

Taguri Beneficii gatit copii Implicare copii bucatarie Invatare copii bucatarie

Citeste si despre

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul