Jocuri distractive pentru calatoria cu masina

/ / Modificat: 2009-05-20
Jocuri distractive pentru calatoria cu masina





 

Exista o multime de jocuri distractive pentru drumul cu masina, care va vor relaxa si intari legatura cu copiii. Va propunem cateva variante mai jos.

O calatorie cu masina, pe distante lungi, cu copilul sau copiii, este cosmarul oricarui parinte. Nu trebuie insa sa fie asa. Sunt o multime de jocuri interactive la care pot participa si parintii si copiii, care vor face calatoria mai usoara si mai confortabila pentru toata lumea.

Jocurile de masina sunt o modalitate excelenta pentru a-i tine ocupati pe copii (si la locul lor, in scaunul de masina si purtand centura de siguranta) si pe parinti. Mai mult, parintii au ocazia sa ii educe pe copii, intrucat jocurile de masina stimuleaza inteligenta si imaginatia.

20 de intrebari

Poate fi jucat de copii de toate varstele. O persoana se gandeste la ceva ce intra in categoria animal, mineral sau vegetal, si apoi le spune celorlalti jucatori ce varianta este corecta. Ceilalti incearca sa ghiceasca pe rand despre ce este vorba, punand intrebari la care se raspunde cu da sau nu: "Zboara?", "Are picioare?", etc. Daca dupa 20 de intrebari nimeni nu a ghicit, fiecare participant incearca o ultima solutie, dupa care se porneste de la capat jocul.

Geografie

Acest joc este potrivit copiilor cu varste de peste 8 ani. Cineva incepe numind o tara, precum Japonia. Urmatoarea persoana trebuie sa numeasca o tara al carei nume incepe cu o litera care se regaseste in ultima litera a tarii anterioare- A in acest caz. Jocul continua asa pana cand cineva se blocheaza. Acelasi joc se poate juca pornind de la numele raurilor, oraselor etc.

Alfabet

Grozav pentru copiii de toate varstele. Prima persoana incepe cu litera A si spune "a este pentru---" continuand cu un cuvand care incepe cu acea litera. Al doilea participant porneste de la litera B, enumerand si ce a fost la litera A. Spre exemplu, a doua persoana spune A este pentru agricultura, si B este pentru bebe. Pana cand ajungeti la finalul alfabetului, il veti fi repetat de foarte multe ori, si veti imbunatati in acelasi timp si capacitatea de memorare a copilului, mai ales daca introduceti termeni amuzanti in joc.

Orice joc ati alege sau ati inventa, nu uitati ca acestea pot fi jucate oriunde – la coada, in sala de asteptare de la stomatolog, etc.

Citeste si In vacanta cu copiii. Calatoria cu masina.

 Sfaturi pentru un drum cat mai linistit

Poate cea mai mare provocare a unei excursii cu masina atunci cand esti mama sunt chiar copiii tai. Si asta pentru ca te poti lovi de replici de genul: "mai avem mult?", "am ajuns?", "m-am plictisit!" etc.

Pentru a evita toate acestea si pentru ca si tu si cei mici sa va bucurati de vacanta din plin trebuie sa ai grija de anumite lucruri:

• Ia in bagaj cateva lucruri care sa-l tina ocupat tot drumul: jucaria preferata, creioane colorate si foi pe care sa poata desena, carti de colorat, reviste cu benzi desenate pentru copii etc. CD-urile cu melodii pe care copilul tau sa le poata fredona pot fi un alt mod de distractie. Daca copilul este mai mare poti sa ii iei chiar un atlas geografic pe care sa urmareasca cu degetul drumul pe care il parcurgeti.

• Fa-i pachetel. Sandvisurile, bauturile si eventual ceva de rontait si ceva dulce nu trebuie sa-ti lipseasca din masina.

• Fa pauze! Opriti-va odata la doua-trei ore. Pauzele vor fi benefice si pentru sofer, iar daca esti inspirata atunci cand alegi locurile in care sa opresti, copilul va profita din plin pentru a se misca in voie.

• Ia pernute pentru masina. Dupa atata cantat si alergat in pauzele de drum e posibil ca cel mic sa aiba nevoie de ceva odihna si trebuie sa fii pregatita.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre