Invata copiii despre vreme cu ajutorul acestor crafturi

Vremea este un fenomen natural schimbator, in functie de anotimpuri si, uneori... de "toane", din cate am observat in ultimii ani. Este si un concept abstract greu de inteles de catre un copil mic. Norii, soarele, ploaia, zapada, furtunile, fulgerele sau tunetele sunt fenomene meteorologice pe care copilul nu le poate intelege din punct de vedere stiintific, la varste mici. Ajuta copilul sa inteleaga un pic mai bine vremea prin "instrumente" sau metode adecvate varstei lui: crafturile!

Barometru pentru masurarea presiunii atmosferice

Atunci cand ascultati prognoza meteo, auziti despre presiunea atmosferica, care fie este in crestere, fie este in scadere. Presiunea atmosferica este "presiunea exercitata de aerul din atmosfera asupra scoartei tereste". Creaza un craft simplu prin care sa-i evidentiezi modul in care presiunea creste sau scade si cu siguranta va retine macar informatiile esentiale. Ai nevoie de o tablita pe care sa desenezi cu creta. Scrie, undeva la mijloc, "presiune atmosferica". In partea dreapta, sus, deseneaza un soare, iar jos, un nor. Intre ele, traseaza o gradatie ca la termometru. In stanga soarelui, traseaza o sageata cu varful orientat in sus, iar in cea a norului, o sageata cu varful orientat in jos. Apoi, lipeste in dreptul expresiei "presiune atmsoferica" un biberon mic si gradat, pe post de barometru. Confectioneaza o sageata pe care o atasezi pe orizontala, deasupra biberonului, cu varful orientat spre gradarea dintre soare si nor. In acest fel, poti sa ii explici ca atunci cand vremea este normala, fara fenomene extreme, presiunea atmosferica se situeaza undeva la miloc si are o valoare de 750 mm coloana de mercur. Evita sa intri in detalii despre ce inseamna "mm coloana de mercur". Sunt informatii care depasesc capacitatea lui de intelegere. Noteaza, la mijlocul gradatiei, cifra 750 si explica-i ca atunci cand este soare si foarte cald afara, presiunea are tendinta de a creste, iar cand este innorat si sunt furtuni sau fenomene extreme, scade.

1 din 6 >

Taguri Crafturi vreme copii Fenomene meteo copii Crafturi copii

Citeste si despre

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul