De realizat alaturi de fetita ta: 7 crafturi de cusut

Crafturile care se confectioneaza prin cusut sunt extrem de creative si simpatice, iar cel mai important este ca pot fi realizate impreuna cu copilul, ceea ce va ofera sansa de a petrece timp de calitate impreuna, de a va distra si de a descoperi noi abilitati si, de ce nu, talente. Iata cateva modele de crafturi din care sa va inspirati pentru primele voastre proiecte cu acul si ata de cusut! Copilul invata sa manuiasca acul si ata abia la varsta scolara. Cusutul este o activitate complexa, care necesita o buna coordonare mana-ochi, abilitati motrice bine dezvoltate si o foarte mare putere de atentie si concentrare. Sunt aptitudini pe care copilul incepe sa le puna la punct abia pe la varsta prescolara, astfel incat, odata cu intrarea la scoala, sa fie capabil sa coasa hainute pentru papusi, accesorii pe hainute si alte decoratiuni simpatice.

Joc X si O pe suprafata textila

Ti-ai invatat pana acum copilul sa joace X si O pe hartie, cu pixul? Este timpul sa transformati acest joc intr-un proiect special si sa il jucati, de acum, pe o suprafata textila. Alege un material ceva mai tare si rezistent, ca de exemplu, o bucata de fetru, pe care o tai in forma patrata. Invata copilul sa coasa marginile, astfel incat bucata sa capete un aspect patrat armonios. Apoi, invata-l cum sa coasa liniile cu ata colorata pentru a imparti suprafata in cele 9 patrate, necesare pentru joc. Pregateste mai multi nasturi de aceeasi marime, dar in culori diferite si dati startul jocului! Cine a castigat?

1 din 7 >

Taguri Crafturi cusut copii Crafturi copii Varsta cusut copii

Citeste si despre

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul